Quinoa saláta pirított mandulával

Quinoa saláta pirított mandulával

Címlap / Életmód / Receptek / Quinoa saláta pirított mandulával

A quinoa, melyet gabonaként használnak, valójában egy mag, melyet minden bio-boltban és nagyobb szupermarketben megtalálhatsz.

Hozzávalók

– 60 g mandula
– 85 g quinoa
– 4 teáskanál olíva olaj
– 1 darab sárga csemegepaprika, megtisztítva, feldarabolva
– 2 cikk fokhagyma, felaprítva
– 2 darab mogyoróhagyma, vékonyra szelve
– 1/8 teáskanál pirospaprika pehely
– 1 teáskanál felaprított friss kakukkfű, plusz egy kevés a díszítéshez
– ¼ teáskanál durva só
– 1 közepes cukkini hosszában elvágva és felszeletelve
– 1 nagy szárzeller, felkockázva
– 1 lime, ketté vágva

Elkészítés

1. A sütőt melegítsd elő 180 Celsius fokra. A mandulát pirítsd világosbarnára, körülbelül 7 percig. Vedd ki a sütőből, majd tedd félre. Közben alaposan mosd meg a quinoa magvakat, majd hagy lecsepegni.

2. Egy közepes serpenyőben hevíts fel 2 teáskanál olíva olajat közepes láng felett, majd add hozzá a sárga paprikát, a fokhagymát, a mogyoróhagymát és a pirospaprika pelyheket. Párold körülbelül 5 percig.

3. Kavard bele a quinoát, a zsályát, 1 pohár vizet és ¼ teáskanál sót. Miután felfőtt, csökkentsd a lángot és főzd 7 percig. Add hozzá a cukkinit, fedd le a serpenyőt és főzd, amíg a quinoa megpuhul, körülbelül 5-8 perc, majd vedd le a tűzről.

4. Add hozzá a zellert, a mandulát és a megmaradt 2 teáskanál olajat. Ízesítsd sóval-borssal. Egy villa segítségével lazítsd meg. Kínáld lime-al. Díszítésként használhatsz lime cikkeket és kakukkfűt.

Jó étvágyat kívánunk!

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!