5 modell, akinek 40 felett indult be igazán a karrierje

5 modell, akinek 40 felett indult be igazán a karrierje

Címlap / Kikapcsolódás / 5 modell, akinek 40 felett indult be igazán a karrierje

A modellkedésről a legtöbben azt gondolják, olyan szakma, amiből gyorsan ki lehet öregedni. Az alábbi hölgyek azonban a két lábon járó bizonyítékai annak, hogy a kor csak egy szám, és az álmokat sosincs késő megvalósítani.

Nicola Griffin

Az 56 éves Nicolát 2013-ban fedezte fel magának a White Hair Shampoo, és felkérték, hogy szerepeljen egy samponreklámban. Nicola azonnal igent mondott, a karrierje pedig egyenesen berobbant ez után: a gyönyörű, ősz haját büszkén viselő, klasszikus vonásaival egyszerre elegáns, titokzatos és kifinomult modell azóta szerepelt már fehérnemű reklámokban, és ő a legidősebb modell, aki valaha a Sports Illustrated címlapjára került. Saját elmondása szerint imád sportolni és hobbija az egészséges konyha. Nem is csoda, hogy azután is ilyen bomba formában van, hogy világra hozott és felnevelt két ikerlányt.

Daphne Selfe

Daphne fiatalon is kacérkodott a modellkedéssel, meg is fordult néhány kamera előtt, amikor 21 évesen egy szépségversenyen felfedeztén. Aztán azonban úgy döntött, hogy más dolgokra fókuszál: felhagyott a modellkedéssel, és inkább klasszikus amerikai háziasszony lett belőle. Miután három gyermeke kirepült otthonról, a férje pedig meghalt, Daphne úgy döntött, hogy ha már magára maradt, jöjjön hát az ő ideje.

Ezért újból belevágott a modellkedésbe: 70 éves korában a Model 1 ügynökség újra felfedezte. Azóta ő a világ legidősebb szupermodellje, aki többek között a Guccival és a Pradával is dolgozott már.

Írt egy könyvet és saját alapozót dobott a piacra, aminek a bevételével humanitárius szervezeteket támogat. Most 92 éves.

Jacky O’shaughnessy

Jacky-t az American Apparel fedezte fel, miközben éppen egy Green Witch-i étteremben evett. A most 69 éves modell ez után nem sokkal már fehérnemű reklámokban szerepelt, vonult a New York-i TOME show kifutóján és rendszeresen szerződteti Ryan Lobo és Ramon Martin. Az igazi nagy áttörést az hozta meg számára, amikor szerepelt a 2012-es Gentlewoman kampányban. Később a Vogue Italia és a Fashionista címlapján is szerepelt, és fotózták a Dieselnek is.

Valerie Pain

Valerie már a ’60-as években is sikeres modell volt, 65 évesen azonban visszatért, és úgy vonult végig a kifutón, hogy egy percig sem hagyott kétséget afelől: magabiztosabb, érettebb, gyönyörűbb mint valaha. 2009-ben ő volt a legidősebb modell, aki fellépett a London Fashion Show-n.

Minden alkalmat megragadott, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy csak azért, mert valaki elmúlt 40, 50, 60 vagy akárhány éves, még nem jelenti azt, hogy nincs helye a divatszakmában, vagy bárhol máshol.

A most 76 éves modell nyíltan kritizálta a divattervezőket is, amiért csak fiatal nőkre terveznek, mintha 60 fölött már senki nem akarna jól kinézni.

Kristen McMenamy

Az 1964-es születésű modellnek már a ’90-es években sem kellett a szomszédba mennie a sikerért: amikor hosszú, vörös haját rövidre vágta és feketére festette, szemöldökét pedig leborotválta, androgün külsejével azonnal felhívta magára a figyelmet. Karl Lagerfeld egyik legnagyobb múzsája lett.

2004-ben aztán a Prada kifutóján tért vissza, majd rögtön ezután felhagyott a haja festésével, és ősz tincsei mellett orrpiercinggel sokkolta a szűkebb látókörű közönséget.

Kristent azóta dolgoztatta a Marc Jacobs, volt a Vogue címlapján, szerepelt a Givenchy kampányában és Roberto Cavalli, a Versace és a Balenciaga is vele mutatta be a ruháit – hogy csak néhány jelentősebb munkáját említsük a 2010-es évekből. Lánya, Lily szintén modell lett, férjétől, a divatfotós Miles Aldridge-től két fia született. Az esküvői ruháját Karl Lagerfeld tervezte, és ő vezette oltárhoz is, az egyik koszorúslánya pedig Naomi Campbell volt.

 

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!