Tudjuk, hogy a mikróval felmelegíthetjük az ételeket, ahogy azt is, hogy bizonyos dolgokat nem szabad beletenni. De azt gondoltad volna, hogy akad pár élelmiszer, amit – bármennyire is hihetetlennek tűnik – nyugodt szívvel betehetsz a mikróba?
5/7 Egy fej hagyma
Te is utálod, amikor a hagyma szeletelése közben potyognak a könnyeid?
Számtalan módszert olvashatsz a neten, hogy megakadályozd ezt, de van egy igazán gyors megoldás.
Szimplán mosd meg, vágd le a két szélét, és tedd a mikróba 30 másodpercre, mielőtt elkezdenéd szeletelni.
A szemed azért kezd el könnyezni egyébként ilyenkor, mert a kés megsérti a hagyma sejtjeit, amelyek kiengednek magukból egy olyan gázt, ami a könnyeket idézi elő. De a felmelegítés során ennek mértékét lényegesen le tudod csökkenteni!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!