Otthon / Dekor

5+1 tárgy az otthonodban, amivel bevonzod a balszerencsét

Hintaszék

Egy hintaszék a nappaliban régies hatást kelt, és ha szereted ezt a stílust, valószínűleg gondolkodtál már azon, hogy beszerezz egyet. Azonban ez a tárgy nem kevés balszerencsét hozhat az életedbe!

Egy régi ír legenda szerint a hintaszék nyílt meghívást jelent a gonosz lelkeknek, kísérteteknek, hogy jöjjenek el hozzád, üljenek bele, és maradjanak ott veled.

Valószínűleg, amikor a szék magától megmozdul, csak a huzat tehet róla, de szerencsét semmiképp sem hoz az életedbe a jelenlétével.

Zöld falfesték

A zöld festékhez kötődő babona egykor nagyon szilárd lábakon állt, hiszen volt egy olyan időszak az emberiség életében, amikor halálos volt.

A 18. században a szintetikus zöld falfestéket egy újonnan felfedezett anyaggal készítették, amely rezet és arzént is tartalmazott.

Száradás után sokszor mérget juttatott a levegőbe, és többen is megbetegedtek, majd meghaltak miatta.

Végül rájöttek, mi okozta mindezt, így többé nem használtak arzént az előállításhoz, de azóta a zöld falfesték rossz ómennek számít.

Törött óra

A feng shui tanításai szerint semmit sem szabad a lakásban tartani, ami már nem működik, esetleg törött lenne: ebbe a kategóriába pedig a már nem működő kar- és faliórák is beletartoznak.

Ezeknek fontos mindig mérniük az időt, hiszen onnantól kezdve, hogy megállnak, balszerencsét hoznak az életedbe, és megrekedsz egy bizonyos rutinban, amiből többé nem tudsz kitörni.

Jobb, ha minél hamarabb elviszed szerelőhöz a tönkrement órát, vagy (amennyiben ez a probléma) elemet cserélsz benne!

Még három tárgy, amivel bevonod a balszerencsét a következő oldalon! Lapozz ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást