Ha változásra vágysz: 6 alternatíva, amit muszáj kipróbálnod kávé helyett

Ha változásra vágysz: 6 alternatíva, amit muszáj kipróbálnod kávé helyett

Címlap / Életmód / Ha változásra vágysz: 6 alternatíva, amit muszáj kipróbálnod kávé helyett

Yerba mate tea

Ha nem kávé, akkor általában a teák jöhetnek szóba, ezek közül pedig elsőkörben a yerba mate teának érdemes esélyt adnod! Előszeretettel javasolják azoknak, akik energikusabbá szeretnének válni, és fokoznák koncentrációs készségeiket, amit korábban a kávéval értek el.

A yerba mate tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, stimuláló hatású, és még a fogyókúrát is segíti. Maga a növény, amiből készítik, Dél-Amerikából származik, és már sok-sok évezrede fogyasztják, íze és koffeintartalma miatt is. Boltokban, webáruházakban megtalálod ezt a teát, úgyhogy nincs is akadálya a tesztelésnek!

Matcha tea

A másik népszerű, kávézóknak ajánlott tea a matcha, ami egy igazán egészséges megoldás! Természetes koffeinforrás lévén gyorsan feltölt energiával, ám nem csak ennyiben merülnek ki képességei! Tele van antioxidánsokkal, amelyek kifejezetten előnyösek a szervezetedre nézve, ellazítanak, és nem mellesleg a sejtek regenerálódását is serkentik.

Ez utóbbi a fiatalos külső megőrzésében játszik szerepet! Egyébként ízre is kifejezetten finom, van, aki latteként fogyasztja, de hidegen és melegen is iható. Ráadásul összetevőinek (leginkább a zöld színt adó klorofillnak) köszönhetően méregtelenít is. 

Matcha tea elkészítése
Ivan Bajic/istockphoto.com

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást