5 szuper logikai rejtvénytípus a strandoláshoz, túl a Sudokun

5 szuper logikai rejtvénytípus a strandoláshoz, túl a Sudokun

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 szuper logikai rejtvénytípus a strandoláshoz, túl a Sudokun

Ha már unod a Sudokut és a keresztrejtvényt, de a strandolás idején neked is jól jön, ha van nálad egy-egy rejtvény, amit napozás közben töltögethetsz, akkor érdemes grafikai fejtörőt keresned magadnak. Összegyűjtöttünk néhányat ezek közül, hogy ne teljenek unalmasan a strandon töltött órák.

Grafilogika

Egyre népszerűbb a rejtvények között a grafilogika, melynek lényege, hogy egy négyzethálón belül adott számú négyzetet kell beszínezned úgy, hogy az egyes csoportok között legalább egy üres négyzet is legyen.

Ha jól dolgoztál, akkor végeredménynek a beszínezett és az üresen hagyott négyzetekből egy kép rajzolódik ki.

A rejtvényt fekete-fehér és színes változatban is töltögetheted, és ha nem szeretnéd újságként megvenni, akár le is tölthetsz néhány grafilogikát az internetről.

Bűvös négyzet

Ha szereted a számolgatós feladatokat, akkor a bűvös négyzet jó játék lehet a számodra.

A feladványok készülnek kezdő, középhaladó és haladó szintekben is.

A játék lényege az, hogy egy négyzetet kell kitöltened úgy a megadott számokkal, hogy minden szám csak egyszer szerepeljen, és az egy oszlopban és sorban lévő számok össze kiadja eredményül a sorok illetve oszlopok végén található számot.

Ha s Sudokuban már profi vagy, akkor ez a játék valószínűleg tetszeni fog neked!

Aknakereső

A klasszikus, számítógépes verziójú aknakereső bizony papíron is létezik, ezért ha szereted a PC-s verziót, akkor érdemes lehet ezt kipróbálnod.

A feladat itt az, hogy egy mezőn belül helyezz el 25 aknát úgy, hogy a mezőben található számok azt jelöljék, a körülötte lévő négyzetekben mennyi akna van.

Ahogy a számítógépes változatnál, itt is fontos, hogy a számot tartalmazó négyzetekre nem helyezhetsz el aknát.

Sátortábor

Az egyik legszórakoztatóbb logikai rejtvény a sátortábor, ahol a készen kapott mezőbe, a „kempingedbe” fákat ültettek, míg a sorok végén számokat látsz. A játék szabályai szerint minden fa árnyékába egy sátrat lehet felverni, tehát minden fához egy sátor tartozik.

A sátrakat tartalmazó mezők sem szomszédosan, sem átlósan nem érinthetik egymást.

Neked úgy kell felállítanod az összes sátrat, hogy figyelembe veszed a számokat is: minden oszlopban és sorban ugyanis annyi lehet belőlük, amennyit a számok jelölnek.

Torpedó

A klasszikus torpedó egyszemélyes változata ez a logikai rejtvény, ahol a négyzetrács egy tengert jelképez, ahol három és négy egységből álló hajók vannak elrejtve.

A hajók száma ismeretlen, de a sorok és oszlopok végén található számok jelzik, hány hajórész található az adott sávban. A te dolgod az, hogy berajzold ezek alapján a hajókat a képre.

+1 Gyufás rejtvények

A gyufás rejtvények is megunhatatlan klasszikusok, amelyből ábrás, római számos, arab számos és relációjeles verziók is ismertek.

A feladatokat mindig úgy kell csinálnod, hogy adott számú gyufa elmozdításával megkapd a megoldást.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást