Otthon / Dekor

Az 5 legnagyobb hiba a fürdőszoba felújításakor – mégis sokan elkövetik őket

4. Nem elég praktikus a helyiség

A fürdőszobában első helyre kell helyeznetek a praktikumot: hiába örülnétek egy hatalmas fürdőkádnak, ha igazi nagycsaládotok van, alighanem jobban jártok, ha egy duplamosdós és többfiókos szekrénnyel töltitek meg a helyet – ezzel is megkönnyítve a reggeli készülődést.

Mivel általában nem könnyű elképzelni, milyen is lesz a végeredmény, érdemes mérni, rajzolni (programmal, vagy akár kézzel) és csak utána azon agyalni, milyen színeket és anyagokat válogassatok össze. Ez utóbbival egyébként sem árt vigyázni, sokan esnek abba a hibába, hogy ugyanazt a hatást szeretnék elérni otthon, mint amit a lakberendezési magazinokban láttak. Nem lehetetlen hasonlót leutánozni, de a beállított fotók sosem felelnek meg a valóságnak, főleg nem egy használat alatt levő fürdőszobában.

Ugyanakkor hasznos dolog képek alapján inspirálódni – mi már egy lakást és egy házat is felújítottunk úgy, hogy éltünk ezzel a lehetőséggel. Mégis szerencsésebb, ha inkább a színeket, anyagokat, formákat hasonlítjuk össze egymással, nem pedig görcsösen ragaszkodunk egy álomfürdőszobához.

5. Csak funkciója van

Már rég nem ott tart a lakberendezés, hogy egy-egy helyiségre csak és kizárólag funkciója szerint tekinthetünk – minden egyes szobában, kiegészítő helyiségben ott a helye a dekorációnak. A fürdőszobát illetően persze az elsődleges feladat az, hogy biztonságos, kényelmes helyen tudjatok tisztálkodni és lazítani, de az is lényeges, hogy otthonosan érezzétek magatokat.

Manapság már nem kötelező (sőt, inkább lakberendezési baki) plafonig csempézni a fürdőszobát, főleg akkor, ha nagyon sterilnek és unalmasnak hat a végeredmény, tehát még a színekkel sem játszotok. Igazán sokoldalú lehetőségek közül választhattok a felújításkor, hiszen már léteznek vízhatlan tapéták, víztaszító meleg burkolatok, és olyan festékek, amik ugyancsak jól bírják a párát. Bátran szabadjára engedhetitek a fantáziátokat az alapok megtervezésekor éppúgy, mint az utolsó simítások során.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást