Dekor / Otthon

Az 5 legnagyobb hiba a fürdőszoba felújításakor – ne kövesd el őket

Az 5 legnagyobb hiba a fürdőszoba felújításakor – ne kövesd el őket

1. Nem figyeltek a világításra és a feszültségre

A fürdőszoba megtervezése azért nehéz, mert nagyon sok mindenre kell odafigyelni. Ilyen pl. a biztonság, ami elsődleges szerepet élvez a dizájn felett.

Az elektromos berendezéseknek és a konnektoroknak mindig az előírásoknak megfelelően kell a helyükre kerülniük, de ügyelni kell arra, hogy a fix készülékek (mint pl. az elektromosan is bekapcsolható törölközőszárító) végül valóban eljussanak az áramforrásig, még véletlenül se kelljen hosszabbítóval bajlódni ebben a helyiségben.

A világítást illetően az a legjobb, ha van természetes fény, de ennek hiányában egy gyengébb mesterséges fény a komplett fürdő megvilágítására, és egy erősebb a tükör közvetlen közelébe. 

Kagyló és tárolás a fürdőszobában
istockphoto

2. Nem jól helyezitek el a vécét

Sok fürdőszobában kap helyet a vécé, hol muszájból, hol pedig plusz lehetőség gyanánt. Ami viszont biztos, semmiképpen sem szerencsés, ha az ajtóval szembe, vagy az ajtó mellé teszitek ezt a szanitert.

Senki sem akarja, hogy rányissák az ajtót, amikor a vécén ül, és szemezni sem óhajt senki az éppen fürdőbe belépővel. Jó ötlet tehát diszkréten, kevésbé látható helyre elhelyezni a vécét és a tusolót is (akár térelválasztó segítségével). 

Az a legjobb, ha a fürdőbe belépve a kézmosó fogadja az embert – egyébként is ez a rész, amit a legtöbbször használunk a nap folyamán, célszerű tehát elérhető közelségbe tervezni.

Kagyló és kád fürdőszobában
istockphoto

3. Nincs elég tárolóhelyetek

Minden egyes költözés során rá kellett jönnöm, mennyire sok holmim van, pedig én tényleg nem vagyok az a gyűjtögető típus. Éppen ellenkezőleg… A sok tárolásra szoruló kiegészítő, pipere a fürdőszobákban is gondot okozhat, és ez csak fokozódhat, ha a felújítás során nem figyelsz elegendő mennyiségű tárolóhely kialakítására.

Érdemes nyitott és zárt polcokat is tervezni, hiszen sok olyan termék van, amit minden nap használunk és jó, ha nem kell őket mélyre rejteni – azonban ugyanígy akadnak olyanok, amik havonta egyszer kerülnek elő, és felesleges őket folyton kerülgetni. Remek alternatívákat kínálnak a süllyesztett polcok is, különösen a kádak, tusolók mentén lehetnek igazán hasznosak.

Tároló szekrények főrdőszobában
istockphoto

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást