Az egyik legkedvesebb zöldségem az uborka: télen-nyáron elérhető valamilyen formában a piacokon, ráadásul savanyítva, fermentálva is isteni, nem csupán frissen fogyasztva. Az csak hab a tortán, hogy rengeteg vizet tartalmaz, kalóriát és szénhidrátot viszont alig – tökéletes társ tehát akkor, ha leadnál néhány kilót, vagy vacsorára csak valami könnyed finomságra, egyszerű köretre vágysz.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
Tejfölös uborkasaláta
Ehhez az uborkasalátához kígyóuborkára, vagy salátauborkára van szükséged. Mielőtt uborkagyalu segítségével felszelnéd, hámozd meg – erre a célra a legjobb a zöldséghámozó. A megtisztított uborkát gyaluld le, adj hozzá felaprított hagymát, vagy snidlinget és sózd meg. Ennek köszönhetően az uborka levet enged, a hagyma íze pedig kevésbé lesz erőteljes.
Fél-egy óra után öntsd le a felesleges levet a saláta alapjáról, majd adj hozzá frissen vágott petrezselymet, végül az egészet forgasd össze tejföllel, vagy növényi tejföllel (pl. Dr. Oetker Creme Vega). Alaposan lehűtve érdemes tálalni.