Kikapcsolódás / Szórakozás

3 sms, amit mindannyian küldtünk már el, és meg is bántunk

3 sms, amit mindannyian küldtünk már el, és meg is bántunk

„Aztán majd valamikor igyunk meg valamit!”

Amikor elküldöd, még semmit sem sejtesz. Gyanútlan vagy, leteszed a telefont, azt gondolod, lezártál egy beszélgetést és nyugodtan folytatod a napodat.

Aztán egyszer csak rápillantasz a kijelzőre, és ott van a három rettegett szó: „Mondjuk ma este?”

Te jó ég, most akkor tényleg el kell még menned munka után valahova? Komolyan ki kell mozdulnod, ahelyett, hogy mackónadrágban néznéd otthon a sorozatodat? Hogyan követhettél el ekkora hibát! Az agyad azonnal túlélő üzemmódba kapcsol: ma nem jó, sokáig dolgozom! Nem jó, nem fogja elhinni, hogy este 10-ig az irodában kell ülnöm… Már van programom! Velem akar majd jönni… Beteg a hörcsögöm! Mi van, ha azt mondja, hogy most végzett el egy hörcsögmasszőr tanfolyamot, és átjön megnézni? Az még rosszabb, mintha beülnénk valahova… Ráadásul akkor estig még egy hörcsögöt is kell szereznem!

„Ébren vagy?”

Az sms, amit még soha, senki a történelem során nem küldött el józanul. A Nemzetközi Sms-tudományi Szervezet rendkívül hivatalos adatai szerint (amiket éppen most találtam ki) ezt az üzenetet reggel 7 és este 11 között szinte egyáltalán nem szokás elküldeni, ellenben hajnal fél három és 4 között ugrásszerűen megugrik az ilyen szöveges üzenetek száma, sőt ebben az időszakban kizárólag ezt az üzenetet, illetve a természetben előforduló változatait küldik, úgymint „Fbren vagx!”, esetleg „Ettie vvgy?”, illetve a hajnali 4 órás csúcshoz közelítve egyre gyakrabban „eern eegy?”.

Az üzenetet szinte kizárólag korábbi szerelmi partnereknek küldjük, akik kis szerencsével nem válaszolnak.

Az Sms-tudományi Szervezet felhívja a figyelmet arra is, hogy ezeknek az üzeneteknek potenciálisan egészségkárosító hatása is lehet, erre utal az elküldésüket követő másnap reggeli erős fejfájás, hányinger és permanens szégyen, bár elképzelhető, hogy ezek az sms-t kiváltó alkohol mellékhatásai, a kutatók még vitatkoznak a kérdésen.

„Hogy kell tökfőzeléket/töltött csirkét/kemény tojást csinálni?”

A jellemzően idősebb nőrokonnak küldött sms-re soha sem egy rövid szöveges leírás, esetleg tapasztalati tippekkel kiegészített receptlink következik, hanem a telefoncsörgés – hiába próbáltad ugyanis megúszni, az eljárást szóban fogják ismertetni veled olyan keresztkérdések közepette, mint hogy van-e otthon húshőmérőd és szerecsendiód, mi lett azzal a kedves fiúval a Jucika esküvőjéről, van-e közepes méretű tepsid, hallottad-e, hogy a Laciéknál már a harmadik gyerek jön, mikor voltál utoljára fogorvosnál és ugye nem felejtetted el felhívni Aranka nénit a születésnapján.

A receptet végül csak úgy sikerül megszerezned, hogy közben kiteregetsz minden magánéletedre vonatkozó részletet, és mivel a szakkifejezések felét nem értetted, de nem mersz rákérdezni, mert a válaszok között meg kellene hallgatnod azt is, hogy hogy állnak a harmad-unokatesódék a házuk új vízvezetékelésével, ezért végül inkább mégis egy netes receptet keresel ki. Vagy rendelsz egy pizzát.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást