15 motiváló mondat, hogy önbizalommal telve induljon a reggel

15 motiváló mondat, hogy önbizalommal telve induljon a reggel

Címlap / Stílus / 15 motiváló mondat, hogy önbizalommal telve induljon a reggel

Hányszor megyünk úgy elaludni, hogy holnaptól ezt vagy azt majd máshogy csináljuk. De aztán tényleg változtatunk? Nem biztos. Pedig kellene.

Minden áldott reggel egy új lehetőség arra, hogy változtassunk az életünk azon dolgain, amikről úgy érezzük, nem igazán úgy alakulnak, ahogy szeretnénk. Hányszor határoztad el Te is, hogy holnap majd más lesz? De aztán reggel rosszul ébredtél vagy szimplán csak bedaráltak a mindennapok. Pedig a mi kezünkben van a sorsunk irányítása, így ha el szeretnénk érni a céljainkat és változást szeretnénk, azért bizony nekünk kell lépéseket tenni. 

Én azt javaslom, már reggel kezdjünk egy jó adag motiváló gondolattal, hogy aztán egész nap pozitívan, önbizalommal telve tudjuk végezni a dolgunk. Gondoljuk át, hogy milyen dolgokon szeretnénk változtatni – írjuk le őket, mert úgy sokkal jobban rögzül. Legyenek kisebb és nagyobb célok is benne, hogy meglegyen a sikerélmény. Ha még csak főiskolára járunk, de már mondjuk marketing igazgatóként szeretnénk dolgozni, akkor az elég nagy ugrás, ne csodálkozzunk, ha pár hónap alatt nem jön össze. Tűzzünk ki köztes célokat is. És ha a célokat sikerült összeírni, jöhet a reggeli motiváló lista. 

De miért is van erre szükségünk?

Mert mindenki elveszti néha a hitét, az erejét és a kedvét és ez teljesen rendben van. Nem kell megijedni tőle. De ha folyamatosan biztatjuk és támogatjuk önmagunkat, még ha néha veszítünk is a lelkesedésből, biztos bázist élhetünk meg saját magunkkal szemben. Hiszen kire számíthatunk leginkább az életben, ha nem önmagunkra? Jó a külső megerősítés is, de ha mi belül bombabiztosan azt érezzük, hogy bármi, amit csinálunk sikeres lesz, akkor tényleg sikeresek leszünk. A pozitív megerősítés csodákra képes az önbizalommal! És mint tudjuk, az önbizalom, a belső hit kulcsfontosságú a céljaink elérésében. 

Most összeszedtünk pár gondolatot, amit reggelente (legalább 22 napon keresztül) olvass fel magadnak és csak figyeld meg, hogy mi változik benned és körülötted. Nem kell hangosan, lehet magadban is, a lényeg, hogy tudatosítsd a pozitív megerősítéseket. A reggeli megerősítés nem csak arra az 5 percre szól, amíg elmondod a mondatokat, az egész napodat végig fogja kísérni ez a pozitív szellemiség. De nem is húzom tovább a szót, igazán akkor fogod elhinni, ha a saját bőrödön tapasztalod, úgyhogy csak próbáld ki. 

Milan_Jovic/istockphoto.com

Gondolatok a motiváló, önbizalommal teli reggelhez

Szeretem magam.

Tudom, hogy képes vagyok bármit elérni, amit kitűztem. 

A múltamat feldolgoztam, elengedtem, nincs már hatással a jövőmre. 

Minden problémára van megoldás és képes vagyok megtalálni őket.

Tudom, hogy a pozitív megerősítés önbizalmat ad és hozzásegít, hogy elérjem a céljaimat. 

Türelmes vagyok önmagammal. 

Elismerem, ha valamit jól csináltam. 

Elég vagyok. 

Pozitív, lelkesítő, értékes emberekkel veszem körbe magam, akik segítik a fejlődésemet.

Egy-egy sikertelen próbálkozás nem más, mint tanulópénz, hogy majd a következő megmérettetést jól csináljam.  

Képes vagyok küzdeni a céljaimért. 

Tudom, hogy a siker sok energiabefektetéssel jár, nem sajnálom rá az időmet és az energiámat sem. 

Kitartó vagyok. 

A nehézségek hozzásegítenek ahhoz, hogy fejlődjek.

Szépnek, önbizalommal telinek, energikusnak és tevékenynek érzem magam. 

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!