A vitaminok és az ásványi anyagok, nyomelemek nagyon fontosak szervezetünk számára. Egész évben igyekszünk szinten tartani, ám így is kialakulhatnak hiányállapotok, amelyek sajnos elősegítik a betegségek kialakulását.
Mit tegyünk hát?
Természetesen jelen helyzetben érdemes extra D- és C-vitamint bevinni, valamint néhány ásványi anyagra és nyomelemre is jobban kell koncentrálni, mint a koronavírus-járvány előtt. Azonban emellett, természetes módon is növelhetjük szervezetünk ellenállóképességét. Ebben segítségünkre vannak a csírák, amelyek olyan pozitív hatással vannak egészségünkre, hogy minden nap fogyasztani kéne őket.
Mik azok a csírák?
Olyan magas tápértékű élelmiszerek, amelyeket teljesen meg tudunk emészteni és azonnal energiát nyerhetünk belőlük. Ha rendszeresen fogyasztjuk komolyan hozzájárulnak a szervezet egészségének fenntartásához, az immunrendszerünk erősítéséhez. De ahogy minden jó dolognál, a csírák fogyasztásánál is oda kell figyelni néhány nagyon fontos aranyszabályra.
- Ha csírát vásárolsz, minél frissebb, hűtött terméket válassz!
- Ha nincs jó illata a kiválasztott terméknek, ne vedd meg!
- Várandósoknak, kisgyermekeknek, gyenge immunrendszerrel rendelkezőknek a nyers csírák fogyasztása nem ajánlott.
- Használj csipeszt, amikor tálalod a csírát, ne nyúlj kézzel a dobozba!
- Éttermekben inkább kerüld a nyers csíra fogyasztását.
- Otthoni csíráztatáshoz csak vegyszermentes, csíráztatásra szánt, tiszta magokat használj!
Nagyon sokféle csíra közül választhatunk, hipermarketekben többnyire kaphatók.
Lássuk most a 10 legnépszerűbb csírát és azok jótékony hatásait.
1. Búza
Klorofillt tartalmaz, ami sokféle élettani folyamatot befolyásol: beleszól az oxigén szállításába, kiegyensúlyozza a vérnyomást és tisztítja a májunkat, szinten tartja a vércukorszintet, hurutoldó hatású, és még az emésztésünket is támogatja. Gátolja a szervezetben a gyulladások kialakulását, a baktériumok szaporodását. Pozitív hatással van az idegrendszerre és a férfipotenciára is.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!