Zumba, azaz fogyj és szórakozz egyszerre + Videó

Zumba, azaz fogyj és szórakozz egyszerre + Videó

Címlap / Életmód / Egészség / Zumba, azaz fogyj és szórakozz egyszerre + Videó

Manapság egyre kedveltebb mozgásforma a zumba, amely nem csupán megmozgat, de egyben remek szórakozást is jelent, hiszen a mozgássorozatok nagy része tánclépésekre épül.

Emellett számos jótékony hatással is rendelkezik. Hogy melyek ezek? A következő cikkből megtudhatod.

Mire épül?

A zumba a latin táncok alaplépéseit mixeli össze olyan formában, hogy azok a leghatékonyabb módon mozgassák át az egész testedet. Az órák során talán észre sem veszed, de könnyedén elsajátíthatod a salsa, merengue, cumbia, quebradita, reaggeton, calypso, bachata samba, axé, latin funk, flamenco és egyéb táncok alaplépéseit. A legjobb, hogy szinte bárki elkezdheti, hiszen nem kell hozzá képzett táncosnak lenned, mert itt a lényeg, hogy elengedd magad és jól szórakozz az órán.

Fizikai hatásai

Nem csupán jó zsírégető, de más előnyös hatásai is vannak. Az oktatók általában a zeneszámokat az interval edzésmódszer elvei szerint válogatják össze, ami azt jelenti, hogy a lassabb és a gyorsabb ritmusok váltogatják egymást körülbelül 3-4 percenként. Az interval módszert a test fizikai kondíciójának javítására fejlesztették ki, ez elsősorban a szív és vérkeringési rendszerre van jó hatással. A lassabb számoknál kerülnek elő az erősítő gyakorlatok, amelyekkel pedig a vázizomzatod tónusát javíthatod. Emellett egyéb pozitív élettani hatásokkal is rendelkezik, hiszen javítja a testtartást és a légzést, csökkenti a koleszterinszintet, ráadásul fejleszti az egyensúlyérzéket is.

Pszichikai előnyök

A zumba feltölt energiával és életvidámmá tesz. A szórakoztató és könnyed mozgásforma motivál, hogy újra és újra részt vegyél az órákon és így egészségesebb életet élj. Emellett nem csupán csökkenti a stresszt, de jó hatással van az önbizalmadra is, amely által nem csak a tested, de az énképed is fejlődik. Az órák hatására sokkal kiegyensúlyozottabb és egészségesebb életet élhetsz.

Az hatvan perces órák ára általában 1000-1500 ft körül mozognak, attól függően, hogy melyik fitnessteremben vagy tánciskolában kezded el az órákat, azonban ha bérletet veszel, akkor valamennyivel kedvezményesebben vehetsz részt az órákon. A kezdő csoportok elég gyakran indulnak, így szinte bármikor csatlakozhatsz az órákhoz. Ráadásul egyes helyeken izgalmas koreográfiákat is elsajátíthatsz egy pár alkalom után. Ha pedig felkeltettük az érdeklődésedet, akkor már csak annyi dolgod maradt, hogy felkeresd a legközelebbi zumba-stúdiót és élvezd ezt a nőies, vagány és frissítő mozgást.

Bien tipp:

Zumba oktató:
Komenda Mónika
Órarend:
Hétfő: Oxygen Wellness – 20:00-21:00ig
Kedd: Köki Megafitness Nyitás: 2011-11-11, 21:00-22:00
Szerda: Pilisszántó Testnevelés terem – 18:30-19:30
Csütörtök: Köki megafitness – 20:00-21:00
Péntek: Köki megafitness – 21:-22:00
Szombat: Köki Megafitness – 13:00-14:00ig 
                   Klub Korona Fitness – 18:00-19:00ig 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást