Életmód / Táplálkozás

Zsírbontás kockázatok nélkül – a Jáva tea jótékony hatása

Zsírbontás kockázatok nélkül – a Jáva tea jótékony hatása

A természet számos csodaszert kínál ahhoz, hogy megőrizzük az egészségünket, illetve lefaragjunk néhány plusz kilót. Tehát egyáltalán nem muszáj drasztikus gyógyszerekhez nyúlnunk, ha a diéta és a mozgás nem vezet megfelelő eredményre.

Eláruljuk, hogyan segíthet nekünk például a Jáva tea, amellyel kockázatok nélkül érhetjük el a zsírbontást.

A legfontosabb, hogy gyorsítja az anyagcsere-folyamatokat, elősegíti a zsírsejtekben tárolt zsírok lebontását. A Jáva tea levelek segítik a szervezet kiválasztási funkcióit. Máj- és epetisztító tulajdonságokkal is rendelkeznek.

A fogyni vágyóknak nincs más dolguk, csupán reggel és délben étkezés előtt bevenniük 2-2 kapszulát!

Ez a Malájziából származó növény (“koemis koetjing”) Délkelet-Ázsiában (Mianmarban, Thaiföldön, a Fülöp-szigeteken, Indonéziában) és Ausztráliában is megtalálható.  A nedves szubtrópusi éghajlatú területeken is meghonosították (Dél-Amerika). Indonéziában termesztik és onnan exportálják.

Délkelet-Ázsiában a növényt hagyományosan vizelethajtóként, vese- és húgyhólyag-megbetegedések esetében használják.

Az orthosiphon egy félcserje, melynek levelei szabálytalanul fogazottak és párosával helyezkednek el. A fehér vagy lila virágai örvösen helyezkednek el, porzószálaik hosszúsága a pártától mérve elérheti a 2 cm-t – innen ered a „macskabajusz” elnevezés.

Az orthosiphon megszárított, összetört levele és gyökerének felszíne a növény hatóanyagokat tartalmazó része.

Hagyományosan vese- és emésztőrendszer-tisztító kezelések esetében használatos, kiváltképp vízhajtásra alkalmas. A főzet (5 g/l) és a növény egyszerű, galenikus készítményei húgykőképződés és ekcémás bőrpanaszok esetén javasoltak. Az orthosiphon emellett ajánlott fogyasztó kezelések kísérőszereként is.

A Jáva tea használata teljesen kockázatmentes, és hatékonyan segít a fogyni vágyóknak. Használjuk ki tehát a fitoterápia áldásos hatását, és néhány hét múlva bátran bújjunk bele a kiszemelt ruhába, amely eddig nem jött fel ránk!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást