Visszautasít a pasi? 4 tanács, hogy könnyebben elfogadd

Visszautasít a pasi? 4 tanács, hogy könnyebben elfogadd

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Visszautasít a pasi? 4 tanács, hogy könnyebben elfogadd

A visszautasítás fáj – mindegy, hogy egy pasi, a barátaid, a főnököd teszi, nem kellemes, ha szembesülsz azzal, hogy nincs szükség rád, és valaki szívesebben élné az életét vagy végezné a munkáját nélküled. Az alábbiakban ahhoz adunk tippeket, hogyan vészelj át egy ilyen helyzetet minél kevesebb lelki sérüléssel, mert ez is lehetséges, csak meg kell tanulni kezelni a szituációt.

Értsd meg, hogy ez nem rólad szól!

Persze, egy szakítás idején fontos, hogy magadba nézz, és felismerd, te mit hibáztál – de az is ugyanolyan fontos, hogy megértsd, a visszautasítás nem rólad szól, hanem a másik személyről, aki eldöntötte, hogy nem szeretne tovább veled élni. Ez ellen te nem tehetsz semmit, ez pedig leveszi a válladról a terhet, hiszen innentől nem a te felelősséged megoldani a helyzetet. Persze ez általánosítás, és nem vonatkoztatható minden helyzetre, de összességében igaz: ha valaki visszautasít, az róla szól, és egyáltalán nem rólad.

Figyelj, hogyan fogalmazol a fejedben!

Mi vagyunk saját magunk legnagyobb ellenségei, és ez szinte minden szituációra igaz – gondolj bele, mennyi kritikát fogalmazol meg magadról minden egyes nap teljesen feleslegesen.

Egy visszautasítási helyzetben figyelj arra, hogyan beszélsz magaddal: ne úgy fogalmazz, hogy rossz a humorod, inkább úgy, hogy a srác nem értette, és ne azt mondd, hogy nem voltál elég érdekes, hanem azt, hogy nem érdekelted eléggé. Ha átviszed a cselekvést az ő szintjére, azzal rengeteg önmarcangolástól szabadítod meg magad.

Kérj pozitív megerősítést!

Fordulj azokhoz az emberekhez, akik igazán szeretnek, értékelnek, és a jót látják benned – ne hagyd, hogy a negatív gondolatok uralják a mindennapjaidat!

Ha meglátod, mennyi pozitívumot tudnak felsorolni rólad azok, akik tényleg ismernek, hamar rájöhetsz: nem is benned volt a hiba, sokkal inkább egyszerűen nem illettetek össze a sráccal.

Eddz!

Viccen kívül, a testmozgás még erre is jó – nemcsak endorfinokat szabadít fel a szervezetedben, de egy idő után azt is érezheted, hogy erős vagy, szexi, és tiéd a kontroll, ezért nincs szükséged senki megerősítésére ebben. A mozgás az életed minden egyes aspektusára pozitív hatással van, arról nem is beszélve, hogy itt is tudsz ismerkedni, talán sokkal jobb fej emberekkel, mint akik korábban visszautasítottak. De amit tuti nyersz a mozgással, az a dögös test, és a rengeteg boldogsághormon, ami azért nem rossz üzlet.

Kép forrása: pexels.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást