Hírek

Minden rosszban van valami jó: a világjárvány 10 pozitív hozadéka

Minden rosszban van valami jó: a világjárvány 10 pozitív hozadéka

A levegő minősége világszerte javul

A világ nagy része visszafogta az utazásait, sokkal kevesebben ülnek autóba, bizonyos országokban még mindig nem járnak munkába – meg szinte sehova – és a repülők is eltűntek az égről. Ennek köszönhetően a károsanyag-kibocsátás nagy mértékben csökkent és a levegő úgy kitisztult, hogy Indiában újra látszik a Himalája, amire évtizedek óta nem volt példa. Kínában tavasszal leállt rengeteg gyár, és még mai napig csökkent üzemmódban megy a termelés. Ha az amerikai erdőtüzeket nem számítjuk, az USA-ban is jelentősen frissebb levegőt szívhatnak az emberek.

A fővárosban egyelőre visszaállt az iskolakezdéssel járó sűrű autós forgalom, aminek hatására a szálló por koncentráció is megnőtt, de amíg a háztartási tüzelések nem indulnak be, összességében hazánkban is kedvező a levegő tisztasága.

Olcsó a benzin

Ugyan a felelős távolságtartás miatt nem járunk sokfelé mostanában, de ha mégis kimozdulunk, inkább autóval tesszük, mint tömegközlekedéssel. Az üzemanyag ára idén jelentősen visszaesett, így most egy ideig kifejezetten olcsó a kocsikázás. Az üzemanyag ára még messze nem érte el a 2020 év eleji szintet, így ebből a szempontból is jobban állunk.

Komolyabban vesszük a kézmosást

A kézmosás mindig fontos volt, de ennek ellenére nem minden embernek volt természetes, hogy kezet mosson, ha megérkezik haza vagy a munkahelyére. Nem szeretnénk ujjal mutogatni, de a statisztikák szerint – nem meglepő módon – éppen a férfiak voltak azok, akik eddig kevésbé figyeltek oda az általános higiéniai szabályok betartására. Reméljük, hogy frekventáltabb kézmosási szokásaikat a járvány lecsengése után is megtartják. 

Már nem ciki a home office

Sokan nem szeretnek nyitott, zsúfolt irodában dolgozni mert zavarja őket a zaj, vagy a többi kolléga jelenléte. Ezeknek az embereknek kapóra jött most a kényszeres home office, ami végre bebizonyítja, hogy otthonról is legalább olyan hatékonyan tudnak dolgozni. Még azoknál a cégeknél is lesz ezügyben változás a jövőben, ahol eddig nem engedélyezték a home office-t. Egyetlen hátulütője van: ha valamiért a gyerekek is otthon ragadnak, rendkívül nehéz lesz átvészelni a munka-gyerek multitaskingot.

Felértékelődtek a zöld területek

És nem csak pénzügyileg, hanem lelki értelemben is hatalmas óhaj lett az a „kis zöld gyep”. A járvány kezdete óta egyre nagyobb lett az érdeklődés a kertes házak iránt, többet járunk vidékre, és a magyar táj szépségeit is jobban értékeljük, mint valaha.

Nagyon valószínű, hogy a következő időszakban egyre többen váltják le belvárosi ingatlanaikat kertes családi házakra és ez alapjaiban változtathatja meg az eddigi ingatlanpiaci tendenciákat.

A cikk a következő oldalon folytatódik. Kattints ide a lapozáshoz >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást