Hírek

Minden rosszban van valami jó: a világjárvány 10 pozitív hozadéka

Visszatérnek az állatok a vizekbe, parkokba

A nagyrészt otthon tartózkodó emberek miatt elnéptelenedett városokba visszatérnek az állatok, akik a járvány szintén nagy nyertesei eddig. A Yosemite parkban tavasszal megjelentek a medvék és a nagyvárosokban őzek, vaddisznók és madarak ezrei vették birtokba az üres parkokat.

Több időt tölthetünk családtagjainkkal

A koronavírus-járvány előtt megszoktuk és elfogadtuk, hogy az életünk állandó rohanás és teljesítmény maximalizálás. A tavasszal egyidejűleg azonban mindannyian kiszálltunk a mókuskerékből és végre lelassultunk. Azokkal lehettünk, akik számunkra a legfontosabbak, és még ha nehéz és néha idegtépő feladat is volt 24/7 a családtagokkal lenni, sikerült feltöltődnünk.

Sietség nélkül tudtunk beszélgetni, társasjátékozni, együtt főzni, kertészkedni, filmet nézni és ez szorosabbra fűzte a kapcsolatainkat. Mindezt megőriztük, szívünkbe zártuk és továbbra is alkalmazni szeretnénk, mert nem kell hozzá karantén, hogy közös élményeink legyenek!

Tisztábbak a közterek, épületek

Az eddig elhanyagolt utcákat, köztereket és épületeket a fertőzésveszély minimalizálása érdekében rendszeresen tisztítják. Ez, és a kevés turista miatti elmaradt szemetelés nagyban javítja a városképet. 

Kiderült, hogy rekord idő alatt tudunk kórházakat felhúzni 

Eddig nem voltunk tisztában azzal, hogy ilyen rövid idő alatt is képesek vagyunk kórházakat – ráadásul elég színvonalas ellátású épületeket – felhúzni. Ez hasznos és nem utolsósorban megnyugtató információ a jövőre nézve. 

Olvastad már?  5 gyors és természetes haslapító módszer

Nagyobb szerepet kap a belföldi turizmus

Az olcsó fapados repülőjegy-árak miatt az elmúlt években sokak számára vált elérhetővé az addig drága utazás. Ez azt eredményezte, hogy a leghíresebb turisztikai látnivalók környékén és a népszerű európai városokban olykor elviselhetetlenül hatalmas tömegek voltak.

Még nem tudni, mikor tér vissza ez az időszak, a légitársaságok tavasszal ugyanis ezrével bocsájtották el a dolgozóikat. Ennek eredményeképpen viszont többen fognak szétnézni és kikapcsolódni a saját országukban, ami biztosan fellendíti a hazai turizmust. 

Oldalak: 1 2