Ők a világ legnagyobb kisebbsége – Mindent másként csinálnak!

Ők a világ legnagyobb kisebbsége – Mindent másként csinálnak!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Ők a világ legnagyobb kisebbsége – Mindent másként csinálnak!

Régen bevett szokás volt átszoktatni a gyereket jobb kezességre. Ez az erőszakos beavatkozás azonban olvasási és írási problémákat okoz, vagy akár agresszív viselkedést. Szerencsére ma már nem, vagy ritkán élnek a szülők ezzel a rossz szokással, a védőnők és pedagógusok is külön figyelnek arra, hogy a bal kezesek is megfelelő képen sajátítsák el a mindennapi mozdulatokat.

Nézzük, milyen csodálatos előnyei vannak annak, ha valaki bal kezesnek születik!

A bal kezesek intelligensebbek

A balkezesek a statisztikák szerint intelligenciában megelőzik a jobbkezeseket, vagyis a balkezesek IQ-jának átlaga magasabb, mint a jobbkezeseké. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy egy balkezes mindig intelligensebb egy jobbkezesnél, hanem csak azt, hogy az átlag IQ magasabb érték a balkezesek esetében.

istockphoto

Sikeresebbek

Az intelligenciának is sokban köszönhető az az eredmény, miszerint a balkezesek sikeresebbek, jobban érvényesülnek és gyakrabban érik el céljaikat. Ez persze az intelligencián kívül rengeteg dolognak köszönhető.

Az azonban könnyen elképzelhető, hogy ha valaki balkezesként tudott alkalmazkodni a jobbkezes többséghez, akkor megtanult olyan képességeket is, amelyek a társadalmi boldogulását, érdekérvényesítését felnőtt korában is meghatározták.

A sikerükhöz biztosan hozzájárul az is, hogy míg a jobbkezesen logikusan, lineárisan gondolkoznak, addig a balkezesekre inkább a lényegesen összetettebb divergens gondolkodás a jellemző.

Jellemük

Jellemük, személyiségjegyeik alapján általánosságban azt lehet elmondani, hogy a balkezesek között több a mogorvább, nyers stílusú ember, valamint nagyobb eséllyel alakul ki náluk alkoholfüggőség vagy egyéb szenvedélybetegség, mint jobbkezes társaik esetében. Ezeket a jellemzőket egyelőre a statisztikák támasztják alá, tudományosan egyelőre nem bizonyítható.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást