Életmód / Egészség

A vesebetegségek 6 korai előjele, amit fontos, hogy észrevegyél

Állandó kimerültség

Az állandó fáradtság és kimerültség érzete akár a méreganyagok felgyülemlésének következménye is lehet. Ha a veséd nem képes ezeket megfelelő módon kiszűrni, azt rövidesen a közérzeteden is megérzed. Nehezen tudsz koncentrálni, és mindegy, mennyit alszol és mikor ébredsz fel, állandóan fáradt vagy.

A vesebetegségek egyik következménye pedig az anémia, vagyis a vérszegénység lehet, ami ugyancsak a kimerültség érzéséért felel.

Megnövekedett vizelési inger

Az utóbbi időben észrevetted, hogy gyakrabban kell mosdóba menned, akkor is, ha nem ittál sokat?

Akkor érdemes ugyancsak figyelned a tüneteket, mert szerencsésebb esetben egy gyengébb felfázás is állhat a háttérben, de akár súlyosabb vesebetegségek is okozhatják a megnövekedett vizelési ingert! Amikor ugyanis a veséid nem megfelelően funkcionálnak, az abban is megmutatkozhat, hogy a megszokottnál gyakrabban kell mosdóba járkálnod.

Puffadt szemek

A szemeid környékén duzzadtabb lett a bőröd, de hiába hidratálsz és alszol napi minimum hét órát, nem tűnik el a puffadás? Ez is a vesebetegségek egyik tünete lehet: könnyen előfordulhat, hogy ilyenkor a veséd a normálisnál több fehérjét szűr ki, amely a folyadékok felhalmozódásához, és átmeneti puffadáshoz vezet a szemeid környékén. Ne vedd félvállról ezt a látszólag veszélytelen tünetet!

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást