Haj / Stílus

Vékonyszálú hajból kontyot? Nem lehetetlen

Vékonyszálú hajból kontyot? Nem lehetetlen

A kontyba tűzött frizura nem csupán a dús hajkoronával megáldott szerencsések kiváltsága lehet. Apró trükkökkel akár rövidebb vagy épp kevesebb, vékonyabb szálú hajból is meg lehet valósítani ezt a közkedvelt frizurát, mely amellett, hogy kiemeli viselője arcát, a nyári melegben igencsak praktikus is. Ha te magad is szívesen kísérletezel a hajviseletedet illetően, próbáld ki az alábbi könnyen elkészíthető frizurák egyikét!

Csak lazán

Egy kisebb, laza konty is szépen mutat egy jól megválasztott, csillogó kövekkel díszített hajtűvel. A kissé kócosnak ható frizura bohókás, a hajat pedig dúsabbnak mutatja. Ha magad szeretnéd megcsinálni, nincs más dolgod, mint copfba kötni a hajad, majd a lófarokból visszahajtani a tincseket a hajgumi alá.

Ha körkörösen is tekersz rá vékony tincseket, nem fog kilátszani alóla a hajgumi, ami letisztult hatást kelt. Utolsó lépésként tűzd be a hajtűt a konty fölé, és már kész is az alkalmi frizura.

Körbefonva

A tarkó alján futó körfonat is lenyűgözően mutat, pláne egy szép virágdísszel vagy akár élővirággal feldobva. Ha a hajad nem elég hosszú hozzá, be lehet vetni a póthajat úgy, hogy fonás közben a saját hajadhoz fogod – ha megfelelő árnyalatot választasz, senkinek nem fog feltűnni.

Ügyes kezűek akár saját maguk is hozzáfoghatnak, ám ha precíz fonatot szeretnél, érdemes megkérni valakit, hogy segítsen a frizura elkészítésében, mely tulajdonképpen a haj oldal irányú fonásából áll, majd végül a fonatot kissé visszahajtva apró hullámcsatokkal lehet kontyként rögzíteni.

Fánk a fejre

A balerina vagy fánk típusú konty a világ legegyszerűbb kontya, mely egyszerű, mégis feltűnő, ráadásul tényleg egészen kevés hajból is könnyűszerrel meg lehet csinálni.

Nem kell hozzá más, csak egy kontygumi, egy sima hajgumi és néhány hullámcsat. A hajadat szorosan hátrasimítva gumizd össze ott, ahova szeretnéd a kontyot.

Húzd rá a copfodra a kontygumit – mely ideális esetben a hajszíneddel megegyező színű –, a hajadat oszlasd el a kontygumi körül, majd a végeit tekerd körbe a kapott kontyon, s rögzítsd jó szorosan a hullámcsatokkal.

Ennyi az egész, ám ha ezt túl egyszerűnek találod, tűzhetsz bele virágot vagy bármilyen hajdíszt is.

Feltupírozva

A tupírozás nem épp a legkíméletesebb dolog, ami a hajaddal történhet, ez tény. Ám ha rendszeresen nem is, egyszer-egyszer belefér, hogy beveted, ha az áhított frizura megkívánja.

Ezzel az egyszerű technikával ugyanis könnyedén elérheted, hogy dúsabbnak látszódjon a hajad, és jó alapja lehet az ilyen konty elkészítésének, mely a fánkkontyhoz hasonló, csak kicsit lazább hatású.

Inspiráció a kifutók világából

Ez a hajviselet nagy népszerűségnek örvend a kifutókon, de a hétköznapokban is nyugodtan viselheted.

Bár elsőre talán kicsit merésznek tűnik a fejtető elülső részére tűzött konty, ha nem idegenkedsz az extrém frizuráktól, próbáld ki, gyerekjáték megcsinálni.

Első lépésként gumizd össze a hajad azokon a helyeken, ahová szeretnéd majd a kis kunkorokat, s kezdd el a mutatóujjaddal tekerni a tincset, egészen addig, amíg szinte magától összekunkorodik, majd formázd olyan alakzatra, amilyet szeretnél. Ha ez sikerült, hullámcsatok segítségével rögzítsd, és már kész is a vagány frizura. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást