Varázslatos pillák – műszempilla tippek a sminkestől

Varázslatos pillák – műszempilla tippek a sminkestől

Címlap / Stílus / Arc / Varázslatos pillák – műszempilla tippek a sminkestől

Vannak sminkek, amelyek nem „működnek” műszempilla nélkül. Ilyen esetben a smink megkoronázását a szempilla felrakásával érhetjük el. A műpilla felhelyezését is meg kell tanulni, de ha már a birtokodban van a tudás, akkor mindig akarsz majd magadnak ebből a csodás kis szőrszálból.

Mikor van szükség a pillákra?

Nem ritka, hogy esztétikai okok miatt, így például akkor, ha véletlen folytán leégettük a pilláinkat, ha árpa volt a szemhéjunkon, vagy akkor, ha egyéb betegség miatt nem nőttek vissza a pillák annak pótlására.

Ha túl ritkák, rövidek vagy világosak a pilláid, akkor is jó választás lehet a műszempilla.


Legyél képben! Bemutatjuk a 2015-ös esküvői sminktrendeket


A hölgyek 80 százaléka az esküvőjük napján is előnyben részesíti a szempillák felhelyezését, vagy legyen szó egy nagyobb buliról, amikor is a füstös szem követeli a csinos kis rebegtetőket.

Milyen műszempillák léteznek?

Ahogy a ruháknál is, a műszempillák esetében is eltérő méretű és anyagú pillákat különböztetünk meg. Léteznek XS, S, M, L, XL-es pillaméretek.

Anyagát tekintve pedig azt mondhatjuk, hogy szintetikus, 100% emberi haj, állati szőrök, tollak, papír, csipke. Fazon alapján is megkülönböztetjük őket, ezek a következők: single, tincses, félsoros, soros.

Forma szerint pedig: kerekített, hosszított, lépcsős, dúsabb, ritkább. 
Beszélhetünk tincses vagy soros műszempilláról is, ezeket mindig egy-egy alkalomra tesszük fel. Én általában mindig a 100% natural termékeket javaslom.

Azért, mert ezek 100% emberi hajból készülnek és sokkal jobban igazodnak az eredeti pillákhoz. Szebb a megjelenésük is, könnyebb a viseletük, kényelmesebbek a szemen, nincsen irritáció, rugalmasabbak és puhábbak, mint a szintetikus társaik.

Hogyan válasszunk műszempillát?

Ha természetes benyomást szeretnénk kelteni, akkor a szemünk formájához válasszuk ki a hozzá illő fazont. Hiába szép egy műszempilla, ha az a típus nem áll jól, vagy éppen nem idomul a szemünk formájához.

Vegyük figyelembe a saját pilláink hosszát, és válasszunk attól 3-4 mm-rel hosszabb szálú műpillát. Ha ennél jóval hosszabbat választunk, akkor nagyon művinek tűnhet a megjelenésünk.

Ha hosszúnak ítéljük meg a szempillát a felhelyezés után a szem bármely részén, akkor könnyedén levághatunk belőle, tehát a szemhez igazítjuk (a vágást nem a műszempilla hosszából értjük, hanem konkrétan a pillák szélességére).

Javaslom többféle műszempilla kipróbálását a szem felső és alsó soraiban egyaránt, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet azt, ami a legjobban illik az eredeti pilláihoz, vagy amivel legjobban és legszebben ki tudja hangsúlyozni a tekintetét.

A szem alsó soraiban is használhatunk soros pillát?

Igen! Itt is érdemes a saját pilláinkhoz megfelelőt választani, így elérhető a természetes hatás.

Az alsó pillasor vonalába nemcsak az erre speciális fazonokat tehetjük, hanem felső soros pillákat is.

Azonban, ha az alsó sorba a felső pillasorra való szőrt tesszük, az már néha túlmutat a természetes megjelenésen, szóval csak óvatosan és kellő igénnyel használjuk ilyen módon.

A műszempilla helyes felrakása

Először is tisztítsuk és zsírtalanítsuk le a saját szempilláinkat, hogy jobban megtapadjon a ragasztó a szempilláinkon. Próbáljuk a szemhéjra a pillasort, a kezdőpont ott van, ahol a szempilláid kezdődnek.

Ha valahol túllóg a műpilla, azt vágjuk le egy kisolló segítségével.

Ezután vigyük fel a ragasztót a műszempillasor töveire – javaslom, hogy azért várjunk egy kicsit, nehogy a ragasztó túl folyékony legyen –, majd amikor az elérte a megfelelő állagot, helyezzük fel a műpillát a sajátunk közvetlen tövéhez.

Végül, egy pillafésű segítségével fésüljük össze a saját szempillánkkal a felrakott pillát.

Ha csábítani szeretnétek a következő buliban, akkor irány a drogéria és szerezzétek be a számotokra legmegfelelőbb rebegtetőket!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást