A finom, közösen elköltött ételek az ünnepek lelkét adják. De mit esznek az emberek a világ körül? Cikkünkből megismerheted a hagyományos ünnepi desszerteket, és ha kedved van hozzá, idén a ti menütökbe is bekerülhet néhány finomság!
3/5 Risalamande, a dán meglepetés
A tejberizsre hajazó édességhez egy kedves játék is kapcsolódik: a rizsbe egy egész szem mandulát kevernek, és akihez a mag kerül, az nyer valami apróságot, például egy bonbont, vagy kis újévi malac figurát. A desszerthez forralj fel 5 csésze tejet 6 evőkanál cukorral és egy csésze rizzsel, majd főzd közepes lángon, amíg a rizs megpuhul.
Hűtsd hűtőszekrényben 1-2 órát, majd keverj hozzá 1 csésze apróra vágott mandulát, és egy pohár, kemény habbá vert tejszínt. Keverj hozzá 2 evőkanál porcukrot is, majd tedd még egy órára a hűtőbe. Közben egy üveg kimagozott meggyet vagy cseresznyét a levével és 2 evőkanál cukorral együtt forralj fel. Ha forr, egy evőkanál kukoricalisztet keverj el 2 evőkanál vízzel, és add a gyümölcshöz. Egyszer forrald össze, majd kis tálkákba szedve tálald a hideg rizst a meleg gyümölcsszósszal.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!