Január a legdepressziósabb hónap! Így tarthatod be mégis a fogadalmaidat

Január a legdepressziósabb hónap! Így tarthatod be mégis a fogadalmaidat

Címlap / Életmód / Lélek / Január a legdepressziósabb hónap! Így tarthatod be mégis a fogadalmaidat

Nem csoda, hogy az újévi fogadalmakat olyan nehéz betartani. Gondolj csak bele – nagy lelkesen január elsején megfogalmazod őket, majd pont akkor, amikor fogyni kezdene a motiváció, már az év legdepressziósabb hónapjának, a januárnak közepén találod magad. A karácsonyi dekorációk eltűnnek, hideg van, rövidek a nappalok. Nehéz határozottnak és motiváltnak maradni, amikor ilyen körülmények között él az ember.

Persze nem reménytelen a dolog, csak egy kis kitartás és néhány könnyen betartható trükk kell ahhoz, hogy ne fogyjon el a szufla január végére.

Kezdd kicsiben!

Nem kell rögtön mindent akarni: tűzd ki a célod magad elé, és kezdj piciben! Rakd össze az apró lépéseket a végső célodhoz, és csak az elsőnek kezdj neki. Ne rögtön mindennek, mert hamar úgy érezheted, besokalltál és nagyon drasztikus a váltás.

A kisebb változtatásokat sokkal könnyebb hosszú távon is betartani. Ha pedig úgy érzed, készen állsz, akkor léphetsz tovább a következő lépcsőre.

Beszélj róla!

Ha senki nem tud arról, hogy mire készülsz, akkor könnyű ellustulni, és hamar feladni. Ha valakit beavatsz, akkor már komolyabban veszed az egészet, hiszen már elárultad, mire készülsz. Még ha soha nem is vonnak felelősségre, te tudni fogod, hogy más is tud róla, ezért kevésbé leszel hajlamos arra, hogy feladd az egészet.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást