3 tudományos módszer arra, hogy könnyen beszélgetést kezdeményezz egy új társaságban

3 tudományos módszer arra, hogy könnyen beszélgetést kezdeményezz egy új társaságban

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 3 tudományos módszer arra, hogy könnyen beszélgetést kezdeményezz egy új társaságban

Nem könnyű egy ismeretlen társaságban ellazulni, és pozitív benyomást tenni, ez viszont nagyon fontos, ha épp a pasid barátaival találkozol először, vagy ha új munkahelyen kezdesz dolgozni. Szerencsére néhány tippel te lehetsz a társaság legizgalmasabb tagja, akire biztosan emlékezni fog mindenki!

Legyél érdeklődő a többiekkel kapcsolatban

3 tudományos módszer arra, hogy könnyen beszélgetést kezdeményezz egy új társaságban

Egy szakértő szerint azzal teremthetsz pozitív benyomást, ha kezdetben nem beszélsz túl sokat magadról, hanem inkább kérdezel a többiekről. Bizonyított tény ugyanis, hogy mindenki jobban szeret magáról beszélni, ha pedig érdeklődő vagy, máris jobban megkedvelnek az emberek. Sőt, ezt egy kutatás is alátámasztotta, az eredményeik szerint ugyanis a kíváncsi emberek sokkal jobb kapcsolatokat alakítanak ki, és nagyobb a baráti társaságuk is.

Erről az tehet, hogy az emberek jobban kötődnek ahhoz a személyhez, aki érdeklődik felőlük, és jobban meg szeretné ismerni őket.

Ráadásul az a jó ebben a módszerben, hogy utána ők is feltesznek neked kérdéseket, így nem lesz nagyon egyirányú a társalgás sem.

Készülj fel előre

Ha egy ismeretlen társaságban vagy, és tudod, hogy ilyenkor az agyad leblokkol, érdemes egy kicsit előre készülnöd. A humoristák is úgy állnak ki a színpadra, hogy előtte összegyűjtenek néhány jó sztorit. Sőt, az állásinterjúra sem úgy mennek az emberek, hogy improvizálnak; előre összeszedik fejben azokat az ismereteiket, amelyek az aktuális munkához köthetők. Ezért ha új társaságba mész, érdemes három sztorival készülnöd, amiket el tudsz majd mesélni.

Kutatások bizonyították, hogy az emberek szívesebben hallgatják azokat a történeteket, amelyek mások tapasztalataival kapcsolatosak, és érzelmileg tudnak azonosulni velük.

Ezért ha lehet, semmiképpen se az új telefonod funkcióiról beszélj, hanem akár elmesélhetsz egy vicces sztorit, ami veled esett meg a napokban.

Nem csak a szavak fontosak

3 tudományos módszer arra, hogy könnyen beszélgetést kezdeményezz egy új társaságban

Vannak olyan emberek, akik nagyon megnyerőek a társaságban, de ha visszaolvasnád a szavaikat, egyáltalán nem lennél lenyűgözve tőlük. Mégis, élőszóban annyira jól elő tudják adni magukat, hogy azzal mindenki figyelmét képesek felkelteni, és nagyon szórakoztatóvá válnak.

Erről az tehet, hogy a kimondott szavak mindössze 7 százalékban(!) fontosak egy baráti beszélgetés során, és sokkal többet számít a testbeszéded és a hangsúlyod.

Ezért szakértők javasolják, hogy ha mesélsz egy történetet, legyél pozitív, vidám, szenvedélyes, ne feledkezz meg a mozdulatokról, és ne csak gyorsan ledaráld a mondanivalódat, hanem a hangsúlyodat is variáld.

Képek forrása: pexels.com

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!