Mi történik, ha elfogadod, hogy nem mindig azt kapod, amire vágysz?

Mi történik, ha elfogadod, hogy nem mindig azt kapod, amire vágysz?

Címlap / Életmód / Egészség / Mi történik, ha elfogadod, hogy nem mindig azt kapod, amire vágysz?

Azt már biztosan átélted párszor életed során, hogy nem mindig úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt eltervezed. Vannak azonban helyzetek, amikor annyira rágörcsölünk valamire, hogy azzal eltaszítjuk magunktól a jó dolgokat is. Itt az ideje kicsit belazulnod és elveszíteni az irányítást, hogy szabad áramlást biztosíts az ismeretlennek – hidd el, nem bánod meg!

Jobbat kapsz, mint amire számítottál

Ez történik akkor, amikor sodródsz az árral és hagyod, hogy a jó dolgok megtörténjenek veled.

Ez nem azt jelenti, hogy innentől kezdve egy lépést sem kell tenned céljaid elérése érdekében, de miután megtettél minden tőled telhetőt, kicsit dőlj hátra és nézd, ahogy a sors a javadra fordítja a dolgokat.

Ha szűk látókörű vagy, akkor nem veszed észre a többi, olykor jobb lehetőséget.

Ez érvényes a pártalálásra is. Szuper dolog, ha elképzelted, milyen számodra az álompasi, de ha rágörcsölsz egy kialakított képre, akkor pont a legnagyobb kincset hagyod veszni.

Megtanulsz elengedni

Talán ez az egyik legfontosabb életfeladata minden embernek a Földön, hiszen ha megtanulunk elengedni, akkor hirtelen minden sokkal könnyebben megy majd. Nem kell ehhez semmi különösebb képesség, egyszerűen csak ints búcsút azoknak a dolgoknak vagy személyeknek, amik vagy akik már nem szolgálnak. Ne haraggal, ne bosszúval, egyszerűen csak engedd el szeretettel. Nehéz? Igen! Lehetetlen? Nem! A gyakorlatban ez egyáltalán nem egyszerű, de kezdd apró dolgokkal. Például, ha az egyik kollégád rosszakat mond rólad a hátad mögött, ne stresszelj rajta napokig.

Nyilván az ő életével sincs rendben minden, és olykor csak a saját problémáik elől menekülnek, amikor mások életével foglalkoznak. Akik ismernek és szeretnek, azok tudják, hogy milyen vagy, akik meg nem, azoknak lehetőségük van megismerni és majd utána véleményt alkotni rólad. Amint megtanulsz elengedni, mindenre képes leszel!

A megfelelő emberek lépnek be az életedbe

Miután megtanultál elengedni és hagytad menni azokat az embereket, akikkel már nem szeretnéd megosztani az életedet, a helyükre belépnek azok a személyek, akik tökéletesen passzolnak hozzád.

Az emberek terén viszont nehezebb az elengedés, ugyanis kötődünk egymáshoz. Akár megszokottságból, akár sajnálatból, de az biztos, hogy nehezen válunk meg egy olyan személytől, akit valaha szerettünk.

Ez normális, hiszen nem robotok vagyunk, de ez is egy olyan feladat az életedben, amit meg kell tanulnod. Lemondanod olyan emberekről, akik többé már nem erősítik a „csapatodat”, ezzel helyet biztosítva az újaknak.

Tisztába kerülsz Önmagaddal

Miközben elfogadod, hogy nem érdemes mindig az előre kigondolt tervek alapján cselekedni, rájössz, hogy néha jobb csak belazulni és külső megfigyelőként jelen lenni az életedben.

Ehhez pedig tökéletes segítséget nyújthat a meditáció. Ne gondolj nagy dolgokra, elég, ha csak figyelsz a gondolataidra és próbálod szépen lassan kiűzni magadból a görcsöket. Ezáltal nem csak, hogy megtanulsz ellazulni, de egyre jobban elkezded megismerni önmagadat.

Nyugodtan tegyél fel gondolatban kérdéseket magadnak és figyeld meg, hogy milyen válaszok érkeznek rá. Halld meg a legbelső hangodat, aki igazán te vagy, és engedd, hogy terelgessen téged az utadon.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást