Ilyenkor októberben nem csak a város borul vidám narancsszínbe a halloweeni tököknek köszönhetően, hanem az asztalunk is egyre több sütőtökös finomsággal gazdagodik. Az itthon is őshonos élénksárga sonkatök, ismertebb nevén sütőtök azon kívül, hogy rendkívül egészséges és kedvező árú, még aromásan finom is. Nézzünk néhány izgalmas receptet belőle!
2/3 Tökös-áfonyás muffin
Ha nem vagy egy profi szakács, a muffin elkészítése akkor is könnyedén megy majd. A semlegesebb tök ízét ebben a süteményben az intenzívebb áfonyával kombináljuk és tejszínhabbal koronázzuk meg, így bőven kijut a kulináris élvezetekből.
Hozzávalók:
30 dkg sült tök,
20 dkg liszt,
2 db tojás,
40 dkg barnacukor,
10 dkg vaj,
1 csomag vaníliáscukor,
1 – 1 csapott mokkáskanál őrölt szegfűszeg, fahéj, gyömbér,
fél citrom héja reszelve,
csipetnyi só,
1 tasak sütőpor,
20 dkg áfonya, vagy bármilyen piros bogyós gyümölcs.
Elkészítés:
A sült tököt zúzd péppé egy nagyobb keverőtálban. Add hozzá a nedves összetevőket. Egy kisebb tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, majd öntsd bele a tökös masszába. Az egész keveréket adagold bele a muffinsütő formába, és süsd 200 fokon 25-30 percig. Kihűlés után formázz tejszínhabcsúcsot a tetejére, és ültess bele pár szem áfonyát ízlés szerint. Nem csak szemnek, de szájnak is kívánatos őszi desszert lesz belőle.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!