Tökéletes programok a karácsonyi hangolódáshoz

Tökéletes programok a karácsonyi hangolódáshoz

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Tökéletes programok a karácsonyi hangolódáshoz

Amennyiben úgy érzed, rád férne még némi ünnepi hangulat, érdemes néhány karácsonyi programból aktívan kivenned a részedet. Ha olyan időtöltést választasz, ami kifejezetten a szezonhoz illik, akkor garantáltan megjön a kedved az ünnepléshez.

Űzz téli sportokat!

A téli sportokhoz persze hó is szükségeltetik, ebből adódóan tudják igazán közvetíteni a szezonális hangulatot.

Amennyiben hazánkban nem találsz megfelelő lankákat, úgy a pénztárcád függvényében érdemes lehet a környező országokban körülnézni, hiszen az óriási, hóval fedett hegyek hamisítatlan hangulatot jelentenek.

Ha erre idén nem jutott elegendő pénz, mindenképpen próbáld ki a jégkorcsolyát, amire akkor is lehetőséged van, ha nagyvárosban élsz.

Sőt, ebben az esetben biztonságosabb is a dolog, bár az tény, hogy jó eséllyel több ember jelenlétével kell számolnod.

A karácsonyi zene, a csúszkáló párok, barátnők és a forralt bor garantáltan sokat tesznek az ünnepi hangulatodhoz.

Menj el karácsonyi vásárba!

Ha sportolásra éppenséggel nem vágysz, akkor töltheted sokkal romantikusabban is az időt a szabadban.

Az egyik legjobb módja az ünnepi hangolódásnak, ha meglátogatsz egy karácsonyi vásárt, amit manapság gyakorlatilag minden nagyobb városban találhatsz.

Nem kötelező ezekben pénzt költeni, horror áron ajándékot venni, már a sétálgatás, nézelődés is bőven hangulatkeltőnek bizonyul.

Akár otthonról is vihettek hordozható bögrében forralt bort, teát, vagy éppen tejeskávét, amihez csak kedvetek van, de persze a vásárban is találtok olyan árusító helyeket, amik nem egy deci italon próbálnak meggazdagodni.

Szóval a lehetőség adott, akkor is, ha van mit költened, és akkor is, ha nincs túl nagy keret erre a célra.

Vegyél részt a karácsonyi programokon!

A vásáron túl jóval több lehetőség van az ünnepi hangoldósra, ezek észrevételéhez csupán nyitott szemmel és füllel kell járnod.

Ilyentájt a legtöbb együttes karácsonyira szabja a koncertjeit és a színházi előadások, mozifilmek is gyakran az ünnepekhez kapcsolódó jelenetekkel, témákkal rukkolnak elő.

Ezen felül sok opciót kínálnak a városi szinten megrendezett események, amiken mindenképpen érdemes részt venned.

Ezek a rendezvények gyakran ingyenesek, vagy minimális áron elérhetőek, pont azért, hogy minél többen aktivizálják magukat.

Gyakran várják a külső támogatást is a szervezők pl. kézműves programokra gyermekek mellé segítőket – ha ilyesmiben részt veszel, garantáltan átmelegszik a lelked. 

Próbálj ki egy új receptet!

… vagy turbózz fel egy régit! Jobb alkalmat nem is találhatnál a különleges apró sütemények elkészítésére, mint a téli, karácsonyi szezon.

Minden családban akadnak hagyományos receptek, amik úgy, ahogy vannak, tökéletesek.

Ezeken felül az internetet és az újságokat is ellepik ilyenkor az izgalmas lehetőségek, úgyhogy ha szerethetsz kísérletezgetni, akkor itt a kiváló alkalom a sütögetésre.

A szokásos süteményeket készítsd el ünnepi formában, karácsonyi dekorációval, vagy próbálkozz az újakkal addig, mígnem megkapod a legideálisabb ízeket, amikkel majd előrukkolhatsz az ünnepekkor érkező vendégeid számára.

Persze a süteményeken felül főételekkel is kísérletezgethetsz, de a karácsonyi háttérzenét semmiképpen se felejtsd el bekapcsolni!

Díszítsd fel a környezetedet!

A hangoldósában nagy segítséget nyújt, ha nem csak a városokban látod a karácsonyi dekorációkat, hanem otthon is.

Mindenki talál kézügyességéhez és idejéhez mérten lehetőségeket, úgyhogy ezek a kifogások rögvest érvényüket vesztik.

Akkor is élj ezzel az opcióval, ha egyébként nem vagy túlságosan dekoráló típus, ugyanis a szeretettel készített díszek az otthonodban is emlékeztetni fognak az ünnepekre.

Jöhet az adventi koszorú, a naptár, de már az is látványos, ha a meglévő karácsonyfadíszeket egy üveggömbbe rendezed.

A dekorálást illetően persze határ a csillagos ég, gyakorlatilag mindent feldíszíthetsz, ha szeretnéd, a lehető legváltozatosabb technikák állnak a rendelkezésedre.

Szánj időt arra, amihez kedved van!

A karácsony sok egyéb mellett a pihenésről is szól, elvégre nem kötelező álló nap rokonokat látogatni, süteményt sütni és ajándékokat csomagolni.

Ha nem élvezed az ünnepeket, akkor valószínűleg meg kell reformálnod, akár azon az áron, hogy felrúgsz néhány hagyományt.

Addig is a hangolódás érdekében szánj azokra a tevékenységekre időt, amik valóban feltöltenek!

Jöhet a forró tea, vagy egy fahéjas kávé a meleg takaró társaságában, miközben egy jó könyvet olvasol, vagy karácsonyi filmet nézel.

Irány a kád egy pohár forralt borral, ünnepi, lazító zenékkel, de a romantikus, édes kettesben eltöltött sétáról se mondjatok le, főleg, ha már besötétedett, és csodásan szállingózik a hó.

VIDEO A legnyugodtabb kutyafajták

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást