A tökéletes otthoni hajfestés 5+1 titka, amit érdemes ellesned

A tökéletes otthoni hajfestés 5+1 titka, amit érdemes ellesned

Címlap / Stílus / Haj / A tökéletes otthoni hajfestés 5+1 titka, amit érdemes ellesned / 2. oldal

A hajunk akár egy 1 centiméternyit is nőhet havonta, ezért fontos, hogy a tövét 4-6 hetente befessük. Ehhez adunk néhány tippet.

A legjobb árnyalatért

A gyökerekhez levő legközelebbi pontokon alapos munkát kell végezned, hogy ideális árnyalatot kapj. A választéktól indulj. 10 perc múlva ismét állj a tükör elé, egy kicsit vizezd be a kezedet, és a tincsek tövét dörzsölgesd meg, hogy a festék jól beszívódjon a hajszálakba. Festéskor legyen teljesen száraz a hajad. Ha pár perccel korábban mostad meg, hajszárítóval még szárítsd egy kicsit, hogy az eredmény végül kedvező legyen.

Kellékek

A felvitelhez használj fésűt. A fésű segíti a hozzáférést a hajtőhöz és a kisebb felületekhez. Abban a fél órában, amíg a festék a hajadon van, egyszer-kétszer átfésülheted, hogy a festékből mindenhová jusson. Az ecset szintén arra való, hogy ne maradjanak festetlen foltok a hajadban. A fodrászkellékes boltban többféle kapható belőle. Az a legmegfelelőbb, amelyiknek a szárán egy kisebb és egy nagyobb ecset is van.

Hajfestés otthon
istockphoto

Mindig ugyanaz a szín

Lehetőleg ne változtasd gyakran a hajad színét. Hónapról hónapra sokkal könnyebb mindig ugyanazt az árnyalatot reprodukálni. Így nem lesznek világosabb és sötétebb foltok a hajadban. Soha ne használj olyan hajfestéket, amelyiknek lejárt a szavatossága. Az ilyen termék kevésbé hatékony, nem színezi be megfelelően a hajat, és allergiát is okozhat.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»