Akármennyire szerettem volna jó főtt tojást készíteni, lényegében nagyon ritkán sikerült elérni azt az állagot, amit szerettem volna. Sokszor túlfőztem, de volt olyan is, hogy még lágy maradt. Az a krémes sárgája, kemény fehérje nem igazán akart összejönni. Elkezdtem hát kísérletezni a tojásfőzéssel, míg sikerült az, amit szerettem volna. Tovább mentem, és utánajártam, hogy milyen a tökéletes omlett, buggyantott és lágytojás.
2/5 Lágytojás
Ezt a fajta elkészítési módot nem mindenki szereti, ugyanis a tojás sárgája ebben az esetben teljesen folyós, és a fehérje is épp csak szilárdulásnak indult. Az eljárás ugyanaz, mint a keménytojás esetében, vagyis forrásban lévő vízbe kerülnek a szobahőmérsékletű tojások. Ha tökéletes lágytojást szeretnél készíteni, akkor ne töltsenek a vízben 3 percnél több időt. Egy gyors hidegvizes zuhany után már el is készültek.
Számomra a tökéletes főtt tojás az, amelynek a sárgája egy kicsit még lágy, de nem folyik szét, a fehérje azonban kemény. Ehhez forrásban lévő vízre, valamint 7-7 és fél perc főzési időre van szükség. Isteni lesz, miután gyorsan lehűtötted. A gyors hűtésre azért van szükség, hogy véletlenül se főjenek tovább a héjuk alatt a tojások.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!