Így készül a tökéletes lágytojás, omlett és buggyantott tojás

Így készül a tökéletes lágytojás, omlett és buggyantott tojás

Címlap / Életmód / Receptek / Így készül a tökéletes lágytojás, omlett és buggyantott tojás

Akármennyire szerettem volna jó főtt tojást készíteni, lényegében nagyon ritkán sikerült elérni azt az állagot, amit szerettem volna. Sokszor túlfőztem, de volt olyan is, hogy még lágy maradt. Az a krémes sárgája, kemény fehérje nem igazán akart összejönni. Elkezdtem hát kísérletezni a tojásfőzéssel, míg sikerült az, amit szerettem volna. Tovább mentem, és utánajártam, hogy milyen a tökéletes omlett, buggyantott és lágytojás.

A tojás nem túl drága, nagyon tápláló étel. A kalóriatartalma viszonylag magas, de ezt ellensúlyozza, hogy tele van fehérjékkel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel és egészséges zsírokkal. Elkészítésének módja azonban nagyban meghatározza, hogy ezekből mennyi marad benne. Nagyon sokféleképpen készíthető el és jól kombinálható más ételekkel, például zöldségekkel, húsokkal, de szendvicsekben is nagyon jó.

Milyen a tökéletes tojás?

Valószínűleg mindenkinek egy kicsit más. Biztos van, aki a keménytojás nagy rajongója, mások a lágytojást vagy a tükörtojást szeretik. Minden elkészítési módban meg lehet találni a tökéleteset, de rá kell szánni az időt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik!
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!

VIDEO Napcsókolta smink, a forró estékre

«Előző
2/5
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!