VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Előfordul, hogy hirtelen annyira megkívánunk egy ételt, hogy képtelenek vagyunk ellenállni, és szinte bármit hajlandók vagyunk megtenni, hogy hozzájussunk. Ez nem lenne baj, ha legtöbbször nem édes és magas kalóriatartalmú élelmiszerek után sóvárognánk. Mennyit és mit együnk ilyenkor? Egyesek szerint a sóvárgás valamilyen tápanyag hiánya miatt lép fel, amit ösztönösen meg akarunk megszüntetni. De az is lehet, hogy egyszerűen csak megéhezünk, hiszen a mozgáshoz, a testünkben zajló folyamatokhoz energia kell.
A múlt hatása
A falánkságnak sokféle oka lehet, ami mind a múltban gyökerezik. Az ember mindig is kívánta az édes és zsíros táplálékokat azért, hogy biztosítsa szervezete számára a szükséges energiát. Régen viszont inkább hússal és gyümölcsökkel elégítették ki ezt a szükségletet.
Manapság az egészségtelen feldolgozott élelmiszerek sokkal népszerűbbek a nyersnél, és ezekből egyesek jókora mennyiségeket képesek elfogyasztani.
Egy másik vélemény, hogy akit gyerekkorában a jó viselkedésért édességgel jutalmaztak, az felnőtt korában is kellemesnek és megnyugtatónak találja a nassolást.