5 tipp, hogy visszatalálj önmagadhoz, ha teljesen a padlóra kerültél

5 tipp, hogy visszatalálj önmagadhoz, ha teljesen a padlóra kerültél

Címlap / Életmód / Egészség / 5 tipp, hogy visszatalálj önmagadhoz, ha teljesen a padlóra kerültél

Ha elvesztetted a munkádat vagy véget ért egy szerelem, az mindig nehéz időszak, viszont minden befejezés egy új kezdet is egyben! Ebben az időszakban az a feladatod, hogy újraértelmezz bizonyos dolgokat és pozitív változásokat hozz a saját életedbe. Ahhoz, hogy ez könnyebben menjen, tanácsaink segítenek emlékeztetni téged arra az erőre, ami benned van, hogy egy új, boldog életet teremts magadnak, amit őszintén meg is érdemelsz!

Emlékezz arra, hogy mit szeretsz csinálni

Gondold végig, mikor érezted magad boldognak utoljára és vágj bele újból! Sokan mondják, hogy a jóról minek beszélni, hiszen az úgy a normális, pedig igenis muszáj néha igenis muszáj felhívnod a saját figyelmedet ezekre a dolgokra. 

Szóval itt az idő, hogy újra kapcsolatba kerülj azokkal a dolgokkal, amiket szeretsz csinálni. Legyen az sport, vásárlás, vagy csak egy séta a Duna parton, a lényeg, hogy mostantól nincs kifogás, bele kell vágnod és újra az életed részévé kell tenned.

Ennyi neked is jár!

 

Utazz el egyedül

Mindegy, hogy csak egy napra mész el kirándulni, vagy egy hónapra utazol el a világ másik felére, a lényeg, hogy indulj el és fedezz fel új dolgokat. Ettől nem fogsz hamarabb visszarázódni a hétköznapi kerékvágásba, viszont több időd lesz arra, hogy önmagaddal foglalkozz.

Ha távol kerülsz a hétköznapi életedtől, könnyebben meghallod a saját hangod és át tudsz értékelni bizonyos szituációkat.

Mire az utazásod végére érsz, biztosan közelebb leszel a célhoz, mint mikor belekezdtél.

 

Légy nyitott és figyelj a jelekre

Néha, ha elveszettnek és szomorúnak érezzük magunkat, másra nem is tudunk koncentrálni, csak arra, hogy milyen rossz helyzetbe kerültünk. Ehelyett viszont választhatsz egy másik megoldást is. Szánj egy kis időt arra, hogy megvizsgáld az adott helyzetet.

Írd ki magadból a sérelmeket, vagy azt, hogy szerinted mi vezetett el odáig. Próbáld meg megkeresni a választ és lépj tovább úgy, hogy ezekből tanultál. Később ezekkel a plusz tapasztalatokkal gazdagabban pedig nyiss újra a világra, hiszen az univerzum minden nap küld jeleket, amik segítenek abban, hogy tovább haladj a jó úton. Nyiss, figyelj és kövesd az inspirációt, amit az élet kínál.

 

Kérj segítséget

Rengeteg ember van a világban, akinek – ha nem is tudatosan – de az a célja, hogy neked segítsen. Nem szégyen, ha van egy kérdés, amire egyedül nem tudod megtalálni a választ, ráadásul egy kívülálló sokkal objektívebben látja a problémád, mint te magad.

Ha ezekről beszélgetsz másokkal is és kikéred a véleményüket, sokkal hamarabb tudsz továbblépni és könnyebb lesz a lelked is. Lehet ez egy coach, egy mentor, egy barát, vagy akár még egy idegen is, a lényeg, hogy ha nyitott vagy az intuíciókra és az őszinte véleményekre, akkor könnyebben indulsz el a változás útján is.

 

Lépj ki a komfort zónádból

Ha kicsit rosszabb a kedved, mint általában, próbálj meg új helyeket, dolgokat felfedezni és új embereket megismerni. Elsőre nem biztos, hogy sok kedved lesz hozzá, de a boldogság nem akkor talál rád, ha otthon gubbasztasz és ugyanazokkal a dolgokkal veszed körül magad.

Az, hogy „kihívások” elé állítod magad, erőt ad ahhoz, hogy pozitív energiákkal töltődj fel, amitől fejlődni fogsz.

Nos, mi az első dolog, ami eszedbe jutott? Rajta, csináld is meg! 🙂

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!