5 tipp 10 ezer forint alatt, ha unod a konyhádat

5 tipp 10 ezer forint alatt, ha unod a konyhádat

Címlap / Otthon / Dekor / 5 tipp 10 ezer forint alatt, ha unod a konyhádat

A konyha az alkotás, a kreativitás és a meghitt, közös étkezések, nagy beszélgetések helyszíne kellene, hogy legyen, de ha kicsit unalmas, kicsit elavult vagy csak nem elég inspiráló, akkor könnyen nyűgnek érezheted az itt töltött időt. Sajnos a konyha teljes felújításánál talán csak a fürdőszoba renoválása a drágább, ezért most mutatunk néhány filléres trükköt, amivel még a kicsi konyhát is feldobhatod, ráadásul alig érzi meg a pénztárcád a változást.

Tapétát a konyhaszekrényre!

Unod a konyhaszekrényedet, de nem telik arra, hogy teljesen újat csináltass? Sebaj! A modern és annyira divatos színes szekrénysorok többsége egyszerű farost lemezből készül, amire színes fóliát zsugorítanak. Ennek a módszernek a házi változata, ha vízálló vinyl tapétát veszel, és ezzel ragasztod le a konyhabútor ajtóit.

Kísérletezz bátran a színekkel, hiszen, ha az eredmény mégsem tetszik, egyszerűen lehúzhatod az öntapadós tapétát, és másikat ragaszthatsz a helyére, vagy visszaállíthatod az eredeti állapotokat.

Attól függően, hogy az összes szekrényt le akarod-e tapétázni, és hogy milyen árú tapétát veszel, az egész műveletet 5-10 ezer forintból is kihozhatod, a változás azonban nagyon látványos lesz.

Kép forrása: designsponge.com

Le az ajtókkal!

Ki mondta, hogy mindig mindent gondosan el kell zárni a szekrényekbe? Ha van egy szép étkészleted, néhány mutatós borospoharad vagy akárcsak egy különleges salátástálad, szereld le az egyik felső szekrény ajtaját, és rendezd el ízlésesen a legmutatósabb darabokat.

Ha ügyesen válogatod meg a színeket, egy üde foltot kapsz a konyhádban, ami azonnal odavonzza a tekinteteket.

Nem nagy változás, mégis meghatározhatja a hangulatot, a legjobb benne pedig az, hogy egyáltalán semmibe nem kerül, és az ajtót bármikor visszacsavarozhatod, ha meggondolnád magad.

Táblafesték a konyhában

Korábban már írtunk arról, milyen sokféleképpen használhatod fel a táblafestéket a lakásban, a konyha pedig tökéletes terület.

Egy doboz festék ára 8-10 ezer forint között mozog, viszont igazi játszótérré változtathatod vele a konyhát, akár a hűtőszekrényt, akár a konyhapult mögötti falt fested le vele.

Írj rá bevásárló listát, heti menüt vagy inspiráló üzeneteket, a táblafesték mindenképpen mókásabb, hangulatosabb és kreatívabb hellyé teszi a konyhát.
7 kreatív ötlet táblafestékkel való dekoráláshoz

Csempefesték

A csempe lecserélése talán még a konyhabútor felújításnál is nagyobb macera, éppen ezért, ha a lapok állapotával nincs baj, csak a színük vagy a mintájuk elavult, talán egyszerűbb – és persze sokkal olcsóbb – ha veszel egy doboz csempefestéket és egyszerűen átváltoztatod őket.

A csempefestés persze nem olyan haladós, mint amikor egy hengerrel végig mész a falon, cserébe viszont csak a fantáziád szab határt a színek kiválasztásának és elrendezésének: vidám sárga, merész piros, letisztult fehér vagy modern fémszínek?

Csak döntsd el, melyik tetszik, és már indulhat is a festés! Munka előtt ne felejtsd el valamilyen alkohol tartalmú tisztítószerrel lemosni a csempéket, hogy egész biztosan zsírtalan legyen a felület, és a festék jól megtapadjon.

Hangulatvilágítás

A világítás különösen fontos a konyhában, ott, ahol szeletelsz, aprítasz, tálalsz, de a jól elhelyezett fények a sötét sarkokat megvilágítva az egész konyhát nagyobbnak mutathatják, ráadásul remek hangulatot lehet teremteni velük. Nem kell áthúzatnod a villanyvezetékeket, néhány gyertya is megteszi.

Nézz be a kamra mélyére, egész biztosan találsz néhány régi, de mutatós italos vagy befőttes üveget. Az italos üvegen nyakába álló gyertyát állíthatsz, a befőttes üvegekbe pedig jöhetnek a mécsesek.

Ha előtte még le is fested őket, akkor már önmagukban is kicsit bohémabbá, hangulatosabbá teszik a konyhát.

Fűszernövények

Nemcsak élettel és színnel töltik meg a konyhádat, de rendkívül nagy hasznukat fogod venni a sütések-főzések alatt.

Ma már a hipermarketekben is beszerezhetők a különböző cserepes fűszernövények, amelyeket helyezz természetes fénybe és gondoskodj a locsolásukról is.

A csúnya műanyag edényben vásárolod, ültesd át színes cserepekbe, amelyekre aztán filctollal ráírhatod a fűszernövény nevét, hogy biztosan meg tudd őket különböztetni egymástól.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást