7 kreatív ötlet táblafestékkel való dekoráláshoz

7 kreatív ötlet táblafestékkel való dekoráláshoz

Címlap / Otthon / Hobbi / 7 kreatív ötlet táblafestékkel való dekoráláshoz

Emlékszel még, milyen volt, amikor az iskolában a szünetekben nem tudtál ellenállni, és rajzolnod kellett valamit a krétával a táblára? A gyermeki rajongás a legtöbbekben ma sem múlt el, csak éppen nem találkozunk már olyan gyakran krétával meg táblával. Azonban, ha szereted a kreatív lakberendezési ötleteket, mutatunk néhány tippet, hol használhatod a táblafestéket, hogy egy kis stílust és játékosságot csempéssz az otthonodba.

Így használd a táblafestéket!

Ha csak egy egészen kis mennyiségre van szükséged, akkor hobbiboltban érdemes táblafestéket keresni, nagyobb kiszerelésben festékboltokban találsz, a két literes doboz ára 8-10 ezer forint között mozog, tehát nem olcsó, cserébe viszont különleges.

Mivel csak tökéletesen tiszta, pormentes felületen érhető el vele szép eredmény, mindenképpen használj valami alapozó festéket is, mielőtt felviszed.

A táblafestéket a legegyszerűbben hengerrel hordhatod fel, két rétegben, először függőlegesen, majd vízszintesen, hogy teljesen egységes, sima felületet kapj.

Táblafesték a falra

A táblafesték egyik legnépszerűbb otthoni felhasználási módja, ha egy falat, vagy falrészt kensz le vele.

Azon túl, hogy jópofa üzenő táblának, vagy bevásárló listának használhatjátok, a rajzok vagy feliratok megváltoztatásával bármikor átalakíthatjátok a helyiség hangulatát, így a falra kent táblafestékben rengeteg lehetőség rejlik, a megoldásoknak csak a képzeleted szabhat határt.

Táblafesték cserépre

Jópofa megoldás, ha az ablakpárkányban vagy balkonon nevelgetett növények cserepeit teljesen, vagy csak egy vékony vonalban lefested táblafestékkel.

Rajzolhatsz is rá, de az is jól mutat, ha egyszerűen csak felírod, milyen növényt ültettél az adott cserépbe, ezzel egy kis vintage hangulatot csempészhetsz a virágok közé.

Kép forrása: Martha Stewart

Hűtőszekrényre

A hűtőszekrény alapozása kicsit macerásabb feladat, de ha egyszer elkészül, nagyon egyedivé teheted vele az egész konyhádat.

A klasszikus bevásárló lista mellett az is jópofa megoldás, ha berajzolod a hűtő ajtajára a belső polcokat, és a rajtuk álló tartalmat.

Ha valami elfogy, elég letörölni – vagy éppen ellenkezőleg, azt rajzolod fel, amit venned kell, bevásárlás előtt így is, úgy is elég csak egy pillantást vetni a hűtőszekrényedre.

Kép forrása: Country Home 2006

Gyerekszobába

Hol is lehetne jobb helye a táblafestéknek, mint a gyerekszobában, ahol végre soha többé nem kell elhangoznia a „Csak a papírra rajzolunk!” parancsnak.

Lefestheted az ajtót, a falat vagy a kicsi ruhásszekrényét, biztos, hogy az apróságok imádni fogják, ha így élhetik ki a kreativitásukat.

Persze, az állandóan letörölt és újrarajzolt tábla alatt biztosan összegyűlik majd némi krétapor, de, ha nedves szivacsot használtok, akkor ez orvosolható.

Saját menü

Te miért ne írhatnád ki az aznapi menüt a konyhában, akárcsak az éttermekben szokás?

Fess le egy táblát, egy régi vágódeszkát vagy akár egy mutatós tálcát, és függeszd ki a falra!

Csinos betűkkel az aznapi fogásokat is ráírhatod, de akár egy motiváló idézet vagy egy kedves gondolat is kerülhet a tábládra.

Kerti asztal

A konyhaasztalt nem biztos, hogy érdemes az állandó krétapornak kitenni, de egy kisebb kerti asztalkát a móka kedvéért nyugodtan lefesthetsz.

Nem csak a különleges design miatt, hanem azért is, mert teázás közben bármikor felfesthettek rá egy táblát a malmozáshoz vagy a sakkozáshoz, és már kezdődhet is a kinti móka!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást