7 tipp: állóképesség javítás székkel

7 tipp: állóképesség javítás székkel

Címlap / Életmód / Egészség / 7 tipp: állóképesség javítás székkel

Ezekkel a gyakorlatokkal edzheted a szívedet és javíthatod erőnlétedet. Nem kell más, csak néhány szék, így is változatos módon felfrissülhetsz.

Járás

1. Szlalomozás

Tegyél három széket egymás mögé. Állj egyenesen, és húzd be a hasadat. Indulj el, és kezdd el kerülgetni a székeket. Legalább háromszor végezd el a gyakorlatot, erőnlétedtől függően. 

Menj vissza a kiindulási pontra. Emeld fel mindkét karodat, állj lábujjhegyre, és húzd be a hasadat. Maradj ebben a testtartásban, és végezd el újra a gyakorlatot. Ismételd el az egészet a sarkadon járva is. A kezed továbbra is legyen a csípődön, a hátad egyenes legyen, a hasad pedig behúzva. 

2. Fel-le

Térj vissza ismét a kiindulási helyedre. A hátad egyenes, a hasad behúzva, a talpad a talajon legyen. Indulj el a székek felé. Lépj fel rájuk, majd lépj le róluk a másik oldalon, így menj végig a három széken. Ismételd el legalább háromszor a gyakorlatot. Vigyázz, hogy ne terheld túl magad. 

Futás

3. Helybenfutás támaszkodással

Állj az egyik szék elé. Hajolj előre, és fogd meg két kézzel az ülőlapját. Fuss helyben az ülőlapon támaszkodva. Végezd el úgy is ezt a gyakorlatot , hogy még mindig az ülőlapon támaszkodsz előre hajolva, de már sarokemeléssel futsz. 

4. Futás támaszkodás nélkül

A következő gyakorlatok során a szék körül fogsz futni. Érdemes mindegyiket jobbra és balra is elvégezni.

Először fuss a szék körül, mindkét irányban: jobbra és balra is. Ismételd meg a gyakorlatot hátrafelé haladással is. Ezután fuss előre a szék körül jobbra és balra, sarokemeléssel. Most pedig fuss térdemeléssel. Jobbra, majd balra oldalazó mozgással is fuss.

5. Több székkel

Ehhez a gyakorlathoz vegyél elő még legalább egy széket. Legjobb, ha egyszerre három széket használsz. Fuss szlalomozva a székek között. Folytasd a szlalomozást, de most fuss szabadon, magas térdemeléssel. Ismételd meg a gyakorlatot sarokemeléssel is. Próbáld ki az oldalazó futást is.

Szökdelés

6. Helyben, támaszkodva

Vedd fel újra azt a testhelyzetet, amit a legelső futós gyakorlatnál. Szökdelj helyben páros lábbal. Végezd el a gyakorlatot bal, majd jobb lábbal is. Maradj így, és szökdelj páros lábon balra, majd jobbra. Most következzen a terpesz-zár szökdelés. 

7. Egyenes háttal

Engedd el a szék ülőlapját, és egyenesedj fel. A kezedet tedd csípőre. Szökdelj páros lábon előre-hátra, majd jobbra-balra. Szökdeld körül a széket jobbra és balra. Most pedig állj bal lábadra, és úgy szökdeld körül a széket jobbra és balra. Ismételd meg a gyakorlatot a jobb lábaddal is. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást