Egy kis tettel hatalmas mosolyt csalhatsz az arcukra! Így adományozz pénz nélkül

Egy kis tettel hatalmas mosolyt csalhatsz az arcukra! Így adományozz pénz nélkül

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Egy kis tettel hatalmas mosolyt csalhatsz az arcukra! Így adományozz pénz nélkül

Érdemes már most novemberben átgondolni mivel és hogyan tudod kicsit szebbé tenni a rászorulók mindennapjait. Megteheted akkor is, ha nem áll mögötted nagyobb szervezet, mert már számos olyan lehetőség van az év minden időszakában, ahogyan segíteni tudsz másokon. Csak egy kis kreativitás kell hozzá és egy apró áldozat, amit szívesen meghoznál másokért.

Karácsonyi cipős doboz

Biztosan van a padláson vagy a pincében kihasználatlan játék, vagy kinőtt ruha, amit csak azért tartasz ott, mert sajnálod kidobni.

Ha te már nem használod, akkor miért ne okoznál vele örömet másoknak?

Válogass össze egy cipős dobozba olyan dolgokat, amit szívesen elajándékoznál egy kisfiúnak vagy kislánynak, csomagold be és írd rá hány éves gyereknek szánod.

Írhatsz hozzá egy karácsonyi üdvözlőlapot is, vagy tehetsz bele újonnan vásárolt színes ceruzákat, kifestőt és nem romlandó édességeket.

Jótékonysági sportesemények

Az év szinte minden időszakában szerveznek jótékonysági sporteseményeket.

A már angolból átvett charity event szervezése mögött mindig egy vagy több támogatói partner áll, akik sokszor a részvétel alapján díjazzák az eseményt. Ezért nem nem az számít hogyan teljesítesz, hanem hogy részt veszel rajta

Persze vannak olyan alkalmak is, amikor azzal motiválják a nevezőket, nevezetesen egy futóversenyen, hogy ahány kilométert sikerül lefutniuk, annyival megszorozzák a támogatás egy főre eső összegét. Ilyenkor még inkább érdemes beleadni apait anyait, és tudatosan legyőzni a saját korlátaidat.

Sok kicsi sokra megy

Karácsony előtt sok cég megajándékozza ügyfeleit és fordítva. Mit szólnál ha idén ezt a gesztust jótékonyságra fordítanátok?

Ha nem a tiéd a cég, akkor is javasolhatod, hogy azt az összeget, amit erre szánnátok, azt adjátok valamilyen szervezetnek, vagy a keret összegből megszervezhetitek például egy óvoda kerítés és kültéri játékainak újrafestését.

Erről készíthettek egy jópofa videót, amit el tudtok küldeni karácsonykor a partnereiteknek, ezzel kívánva kellemes ünnepeket.

Ruhaadományozás

Talán mindenkinek ebből van a legtöbb, valahol pedig erre jut a legkevesebb.

Megannyi gyűjtőpont van, ahol le tudod adni a nem használt ruháidat, de választhatsz egy szervezetet is, ahova szívesen elvinnéd akár személyesen is.

Ha igazán jólelkű szeretnél lenni, akkor adj oda olyat is, amit te is szeretsz, és sokáig vágytál rá, ezzel is kifejezve adományozási szándékod.

Mentor programok

Adományozni nem csak megfogható dolgokkal lehet. Sokszor a legtöbb amit átadhatsz az a saját tapasztalatod és tudásod. Rengeteg olyan szervezet, iskola és egyéb intézmény van, ahol szívesen tanulnának például idegen nyelveket, vagy megtudnának többet a digitális fejlődésről, vagy akár csak szükségük lenne egy példaképre a pályaválasztás előtt.

Ha úgy érzed, van olyan speciális képességed, amit át is tudsz adni, akkor találd meg az erre kíváncsi füleket, és vágj bele a tanításba.

Nem kell magad a szabadidő kárára hosszútávon feláldoznod, nézd meg mi férne bele, és annak megfelelően alakítsd ki a rendszerességet.

Meseolvasás

Országszerte várják a lelkes önkéntesek jelentkezését, akik meseolvasással segítenék kórházban fekvő beteg gyerekek gyógyulását.

A gyógyvarázs mesedoktor programra bárki jelentkezhet, egyetlen feltétele, hogy a jelentkező legalább 14 éves legyen.

Ha szereted a gyerekeket, akkor bátran jelentkezz te is, és meglátod rád is jótékony hatással lesz, hogy öröm pillanatokat okoztál másoknak.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást