Ezzel a kvízzel kiderítheted, hogy túl sok cukrot fogyasztasz-e

Ezzel a kvízzel kiderítheted, hogy túl sok cukrot fogyasztasz-e

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Ezzel a kvízzel kiderítheted, hogy túl sok cukrot fogyasztasz-e

Talán nem mondunk el újdonságot azzal, hogy a túlzott cukorfogyasztás nem túl egészséges – de azért az talán meglep, hogy nemcsak a feldolgozott élelmiszerekből, de természetes forrásokból is sok cukrot vihetsz be úgy, hogy észre sem veszed.

Töltsd ki a tesztünket, és derítsd ki, hogy állsz a cukorral a mindennapokban!

0%

Fogyasztasz cukros üdítőket?

Mi a helyzet a teával és a kávéval?

A reggelidben vannak olyan édességek, mint a péksütemény, muffin, cukros reggelizőpehely, vagy bármi hasonló?

Ha tejterméket vásárolsz, milyen gyakran döntesz az édesített változat mellett (cukros joghurt, puding, cukrozott növényi tej, stb.)?

Ha iszol alkoholt, milyen gyakran fogyasztasz olyan koktélt, amiben hozzáadott cukor vagy szirup van (mohito, sex on the beach, gin és tonic, stb.)?

Megnézed, hogy cukormentes ketchupot, majonézt, mustárt, salátaöntetet veszel-e?

Milyen gyakran eszel gyorskaját?

Ezzel a kvízzel kiderítheted, hogy túl sok cukrot fogyasztasz-e
Rengeteg cukrot eszel

Az hagyján, hogy az olyan rejtett cukrokra nem figyelsz oda, amik például a salátaöntetben rejtőznek, vagy arra sem ügyelsz, hogy egészségesen étkezz.A sok gyorskaja, a cukrozott tejtermékek, a reggelire fogyasztott cukros ételek előbb-utóbb súlyos betegségek kialakulásáért lehetnek felelősek, ezért érdemes lehet odafigyelned, mit eszel.
Sok cukrot fogyasztasz

Mennyire fogyasztasz sok cukrot? Teszt

Bár úgy érezheted, hogy erős közepes vagy a cukorfogyasztás terén, el kell, hogy keserítsünk: még így is túl sok cukrot fogyasztasz ahhoz képest, amennyire a szervezetednek szüksége lenne. Igyekezz bevezetni néhány egyszerű változtatást, például egyél kevesebbet gyorsétteremben, vagy figyelj oda arra, hogy az élelmiszerekből a cukormenteset válaszd, már ezzel sokat segíthetsz a helyzeten.
Nem eszel túl sok cukrot

Mennyire fogyasztasz sok cukrot? Teszt

Vagy nem vagy édesszájú, vagy ügyesen figyelsz arra, hogy ne egyél túl sok cukrozott dolgot a mindennapokban. Ha néha be is csúszik egy-két édesség, attól semmi bajod nem lesz. Folytasd így a dolgot, a szervezeted biztosan meghálálja majd a törődést!

Oszd meg az eredményed:

.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!