Milyen átmeneti ruha illik az alakodhoz? Ebből a tesztből kiderül

Milyen átmeneti ruha illik az alakodhoz? Ebből a tesztből kiderül

Címlap / Stílus / Divat / Milyen átmeneti ruha illik az alakodhoz? Ebből a tesztből kiderül

Az alábbi teszt kitöltésével nem csak arról bizonyosodhatsz meg, hogy milyen alkatod van, egyúttal azt is megmutatjuk, az idei trendekben milyen irányzatokat érdemes követned. Mintás, testhezálló, vagy éppen derékhangsúlyos? Ezeket a fazonokat kell hordanod a testalkatod szerint!

0%

Az alábbiak közül melyik állítás igaz rád?

Állj egy képzeletbeli tükör elé ruha nélkül! Milyen formát látsz viszont, ha a vállaid és a csípőd közötti területet veszed figyelembe?

Az alábbiak közül melyik igaz a ruhatáradra?

Melyik a törzsed legszélesebb része?

Milyen átmeneti ruha illik az alakodhoz?
Homokóra
Azon szerencsések közé tartozol, akik bátran megmutathatják az alakjukat, ugyanis tökéletes homokóra alkattal rendelkezel. Ez azt jelenti, hogy egyformán széles a vállad és a csípőd, miközben karcsú a derekad – mindenki ilyenre vágyik! Esetedben legfeljebb a színeket illetően lehetnek megkötések, egyébként nyugodtan felveheted azt, amihez kedved szottyan, és ami megfelel az alkalomnak. Az idei trendeket illetően érdemes olyan ruhákat választanod, amik testhezállóak, hiszen ezek nem csak kiemelik a csodálatos vonalaidat, hanem igazán sokoldalúan variálhatóak. Viselheted őket leggingsszel, harisnyával, átmeneti kiskabáttal, és persze egy méretes pulóverrel is.
Körte
Olyan alkattal rendelkezel, amivel a legtöbb nő: körte alakod van. Ez azt jelenti, hogy a leghangsúlyosabb részed a csípőd, feneked és a combjaid, amik mellett sokszor arányosan karcsú a derekad. Ami biztos, hogy a vállaid keskenyebbek, mint a csípőd, de ezt szerencsére ma már könnyen korrigálhatod az öltözékeddel. Neked kifejezetten jól állnak azok a felsőrészek, amik válltömésesek, vagy vállhangsúlyosak, hiszen ezzel máris ellensúlyozni tudod a szélesebb alsó feledet. A homokóra alkathoz hasonlóan neked is jól állnak a derékban hangsúlyos felsők, ruhák, ám azok közül is ki kell emelnünk az A-vonallal rendelkező fazonokat. Így például nem csak divatos lehetsz egy derékszabású, A-vonalú szoknyában, hanem egyúttal az egyik legelőnyösebb viseletet is a magadénak tudhatod.
Alma
Alma alkattal sokszor azok bírnak, akik egyúttal alacsonyak, legalábbis esetükben sokszor feltűnőbb ez a testforma – persze, ettől függetlenül magas nők is besorolhatóak ebbe a csoportba. Alma alkat esetén jellemzőek a telt formák: dús keblek, és egy kis poci is lapul a ruhák alatt, miközben a csípő viszonylag keskeny. Legproblémásabb tényező az öltözködés során, hogy ezek a formák elrejtik a derekat, tehát általában az alma alkatból a legnehezebb kihozni még optikailag is a homokóra formát. Esetedben az egyenes fazonok lesznek a legelőnyösebbek az idei trendet illetően, amik egyúttal könnyen el is takarják azt, amit bizonyára nem szeretnél kihangsúlyozni. Kifejezetten jól fognak állni tehát az egyenes szabással rendelkező kabátok, de a különféle, ejtett felsőkkel és mell alatt húzott ruhákkal is érdemes egy próbát tenned.
Tégla
A tégla alkat tulajdonképpen nagyon hasonlít a homokórára, csupán egy tényezőben tér el tőle, így aztán ez az eltérés könnyen korrigálható az öltözködéssel. Ha neked is tégla alkatod van, akkor a vállaid és a csípőd vonala egyformán széles, viszont nem mondhatnánk, hogy karcsú a derekad. Sok esetben ez tényleg nem testsúly kérdése, nem is biztos, hogy a felesleg a pocakodra, vagy a derekadra rakódik, egyszerűen tested ezen része is megközelítőleg olyan széles, mint a csípőd, vagy éppen a vállad. Érdemes trükköznöd a mintás darabokkal, pl. nagyon előnyösek lehetnek számodra az idén divatos, kockás ruhák. Különösen igaz ez akkor, ha az adott darabnak kétoldalt, derékvonalban homogén toldása van, esetleg derékban húzott fazonú.
Fordított háromszög
Ha neked is fordított háromszög alakod van, akkor a vállaid a leghangsúlyosabbak, a derekad karcsú, a csípőd pedig egészen keskeny. Gyakori, hogy a fordított háromszög alkatú nők karcsúak és sportosak, de persze teltebb idomok mellett sem elképzelhetetlen ez a forma. Ami biztos, hogy esetedben célszerű az altestedet hangsúlyoznod, például az idén is divatos, mintás nadrágokkal. Jól állnak a szintén nagyon trendi, bőszárú nadrágok is, amik nem csak kompenzálják a keskenyebb csípődet, sokszor kiegyenlítik a testtájaid közötti eltéréseket. Nyugodtan viselhetsz szoknyát, akár minit is, és a felsőtestedet sem kell rejtegetned, a szép dekoltázsodat bátran megmutathatod. Jól állnak a féloldalas pántmegoldások, és persze a derékszabások is.

Oszd meg az eredményed:

Töltsd ki a következő teszteket is:

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást