Az már nem újdonság, hogy a túl sok só nem tesz jót az egészségednek: rengeteg módon jelezhet a tested, hogy túl sokat vittél be belőle, és ideje lenne visszafogni a fogyasztást. Figyelj a tested jelzéseire, és bánj óvatosan a feldolgozott, sós ételekkel, mert hosszú távon nagyon károsak lehetnek! Egy átlagember ideális nátriumfogyasztása nagyjából 3400 milligramm környékén mozog, ami egyáltalán nem sok, ha megfigyeljük, mennyi só található meg a feldolgozott, előre elkészített élelmiszerekben.
Nem is feltétlenül kell matekozgatnia az embernek ahhoz, hogy tudja, mikor sok a sóbevitel, a szervezet magától is szól, például az alábbi jelekkel.
4/5 Íztelennek érzed az ételeket
A gyakori sófogyasztás egyik legnagyobb hátránya, hogy az ízlelőbimbóid elkezdenek hozzászokni az intenzív ízhez, és ha kevesebbet akarsz a sóból fogyasztani, akkor íztelennek fogod érezni az ételeket.
Minél több sót eszel, annál többre lesz előbb-utóbb szükséged, hogy ugyanazt az ízélményt elérd. Ez ugyanaz, mint amikor az ember a cukor fogságába esik: minél több megcukrozott ételt fogyasztasz, a természetes édes íz annál kevésbé kellemes.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!