A mangosztán olyan messziről jött, hogy lényegében azt mondhatunk róla, amit csak akarunk. Újabban csodaszerként hirdetik a levét, és azt ígérik, hogy kortyolásától még a rákos daganat is visszafejlődik. Utánajártunk, milyen gyümölcsről van szó pontosan, és valójában hogyan hat a szervezetedre a fogyasztása!
3/5 Miért került most a köztudatba?
Azért írunk a mangosztánról, mert újabban rákellenes „csodaszer” összetevőjeként tartják számon.
A gyártó amerikai vállalat úgy reklámozza a dzsúszt, hogy fertőzések, sebek, hasmenés és emésztőrendszeri gondok kezelésére is jó, ráadásul baktérium- és vírusölő hatású gyulladáscsökkentő.
Ami részben igaz is, hiszen ahol őshonos, évszázadok óta használják a népi gyógyászatban – csakhogy kutatási eredményekkel egyelőre nem sikerült igazolni, hogy a mangosztán-ital bármiféleképpen befolyásolná a tumorsejtek növekedését.
Sőt, a New York-i Sloan-Kettering Rákkutató Központ munkatársai még 2006-ban kimutatták, hogy a vegyület interakcióba léphet a hagyományos kezelési módokkal, továbbá hátrányosan befolyásolhatja a vércukorszintet.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!