A mangosztán olyan messziről jött, hogy lényegében azt mondhatunk róla, amit csak akarunk. Újabban csodaszerként hirdetik a levét, és azt ígérik, hogy kortyolásától még a rákos daganat is visszafejlődik. Utánajártunk, milyen gyümölcsről van szó pontosan, és valójában hogyan hat a szervezetedre a fogyasztása!
4/5 Akkor nem is érdemes enni?
Bármilyen gyümölcsöt érdemes majszolni, így arra buzdítunk, hogy a mangosztánt is kóstold meg! A kiegyensúlyozott táplálkozás részeként nyugodtan vegyél magadhoz olykor valamilyen egzotikus csemegét.
A mangosztán fogyasztásának legnagyobb előnye, hogy viszonylag ritkább antioxidáns-csoportot, úgynevezett xantánokat tartalmaz.
A xantánok, illetve azok a vegyületek, amelyeket a szervezet belőlük állít elő, enyhe gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, és valamelyest védenek a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen.
S mint az antioxidánsok általában, akadályozzák, hogy a szabadgyökök – tehát az „elszabadult” oxigénmolekulák – kárt tegyenek a sejtjeidben.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!