A müzliszelet azon nassok közé tartozik, amikről szeretjük azt gondolni, hogy egészséges, de valószínűleg, ha megnéznénk az összetevők listáját, gyorsan megváltozna a véleményünk. Szerencsére a finomságot otthon, magad is elkészítheted!
1/4 Miért jó a házi müzliszelet?
Először is: olcsó. A müzlit természetesen itt is meg kell venni, de nyugodtan kikeverheted a saját kombinációdat. Használj teljes kiőrlésű zabpelyhet vagy kukoricapelyhet, amit ízlés szerint elkeverhetsz magokkal, szárított gyümölcsökkel, akár diákcsemegével is.
Ha nagyobb tételben, és egy kis utánajárással vásárolod meg az alapanyagokat, a müzliszelet sokkal olcsóbb lehet, mint a bolti változat. És ha már az alapanyagoknál tartunk, itt is van a második nagy előny: a házi müzliszeletről pontosan tudod, hogy mi került bele.
Magad döntöd el, hogy szeretnél-e extra édesítőszert hozzáadni, és mesterséges stabilizátorok helyett természetes anyagokkal foghatod össze a müzlidet.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!
2/4 Mikor jó a müzli szelet?
Müzliszeletet természetesen mindenki akkor eszik, amikor éppen úri kedve tartja, én pedig nem vagyok dietetikus, de személy szerint az előre csomagolt nasit rohanós napokon találtam a legpraktikusabbnak: fóliába csomagolva, egy kis zacskóban ügyesen meglapul a táskában, és akár a buszon is el lehet majszolni, vagy egyik megbeszélésről a másikra szaladva.
Mivel sok benne a fehérje és a magnézium, nekem futás után is kifejezetten jól esett, amolyan energiaszeletként, de ez persze már ízlés dolga.
Illetve persze azé is, hogy ki mennyire veszi szigorúan a sportot, meg a sportétkezést.