Gyors és könnyed vacsora, vagy vendégváró finomság? Ha olyan receptet keresel, amiben csak úgy tobzódnak a finom, zsenge tavaszi ízek, mégis laktató és kiadós, akkor ezeket a tésztákat imádni fogod! Ha teheted, bonts ki melléjük egy üveg könnyű bort is, és ebédeljetek a teraszon!
2/5 Tejszínes-citromos tészta
Hozzávalók: egy csomag szélesmetélt, egy evőkanál olaj, egy evőkanál vaj, 3 gerezd zúzott fokhagyma, fél csésze tejszín, 1/3 csésze víz a tészta főzőlevéből, fél csésze reszelt parmezán, egy citrom leve, só, bors.
Elkészítés: Kezdd el főzni a tésztát, közben egy nagy serpenyőben melegítsd össze az olajat és a vajat. Pirítsd meg benne a fokhagymát, add hozzá a tejszínt, a sót és a borsot és főzd, amíg el nem kezd sűrűsödni. Szűrd le a tésztát – ne feledd a vizet! – majd add a tejszínhez és keverd össze. Lazítsd a szószt a tészta főzővizével attól függően, hogy mennyire sűrű mártást szeretnél. Add hozzá a citromlevet és a parmezánt, majd kóstold meg, és ha kell, ízesítsd még. Tálald azonnal!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!