Gyors és könnyed vacsora, vagy vendégváró finomság? Ha olyan receptet keresel, amiben csak úgy tobzódnak a finom, zsenge tavaszi ízek, mégis laktató és kiadós, akkor ezeket a tésztákat imádni fogod! Ha teheted, bonts ki melléjük egy üveg könnyű bort is, és ebédeljetek a teraszon!
1/5 Masnitészta gombával és spenóttal
Hozzávalók: egy nagy fej hagyma, egy evőkanál balzsamecet, 250 gramm felszeletelt csiperke, egy csomag spenót, egy csomag masnitészta (farfalle), két gerezd zúzott fokhagyma, olívaolaj, só.
Elkészítés: A hagymát vágd vékony cikkekre és egy kevés forró olajon kezd el pirítani folyamatos kevergetés mellett. Amikor már kezd barnulni, vedd közepesre a hőmérsékletet, és pirítsd tovább 10 percig, majd adj hozzá egy csipet sót. Pirítsd újabb 10 percig, ha elkezdene leragadni, önts alá egy nagyon kevés vizet. A karamellizált hagymát vedd le a tűzről és önts rá egy kevés balzsamecetet. Egy kevés olajon kezdd el megpirítani a gombát és a fokhagymát, amikor már félig kész, add hozzá a spenótot is. Sózd meg, és párold puhára. Közben főzd meg a masnitésztát a csomagoláson található utasítás szerint. A hagymát és a spenótos-gombás keveréket forgasd össze a tésztával, és tálald azonnal.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!