Életmód / Receptek

Elő a zöldségekkel! 5 tavaszi főzelék, amiért rajongani fogsz

Elő a zöldségekkel! 5 tavaszi főzelék, amiért rajongani fogsz

Kelkáposzta főzelék kicsit másképp

Nagyon megosztó zöldség a kelkáposzta. Vagy imádjuk, vagy utáljuk, nincs nagyon átmenet. Nos, mi imádjuk a családban, főleg ezt a verziót. Feltétként leginkább semmit nem igényel, de ha nagyon szeretnél valamit hozzá, akkor próbáld ki egy finom bundáskenyérrel.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 szál póréhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej új kelkáposzta
  • ½ kg újburgonya
  • ½ liter alaplé (lehet zöldség-, lehet marha- vagy csirke- is, vízzel is helyettesítheted)
  • egy kis vaj
  • só, bors, őrölt rómaikömény

Elkészítése:

Először vágd negyedekbe az újkrumplit, sózd és borsozd kicsit, és süsd meg a sütőben. A vajon futtasd meg a karikára vágott pórét, majd dobd rá az összezúzott fokhagymát, és a csíkokra vágott, zsenge kelkáposztát. Öntsd fel az alaplével, ízesítsd a rómaiköménnyel. Mire a káposzta megpuhul, elfő a lé is, de egy kis keményítővel besűrítheted, ha szükséges. Végül keverd hozzá a sült újkrumplit is.

 

 A tavasz csodálatos évszak! Nemcsak azért, mert minden életre kel körülöttünk, hanem azért is, mert kimeríthetetlen a friss zöldségek tárháza. A fenti öt recept csak ízelítő, próbálkozz bátran saját ötletekkel is. A család imádni fogja!

Oldalak: 1 2 3 4 5

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást