VIDEO Pár percben megtanítalak, hogyan készíts elbűvölő Valentin-napi sminket
Szegény avokádó nagyjából megjárta már azt az utat, amit annak idején a tojás: mondtak már róla jót és rosszat, volt a legegészségesebb zsiradék és a legegészségtelenebb gyümölcs is, most viszont, úgy tűnik, ismét a javára dől a mérleg nyelve. Egy friss kutatás ugyanis kimutatta, hogy ez a zöld finomság nagyon jót tesz a koleszterinszintnek.
A Pennsylvaniai Állami Egyetem kutatói azt vizsgálták, hogy a mindennapos avokádófogyasztás hogyan hat az emberek koleszterinszintjére, főleg azokéra, akik egyébként problémákkal küszködnek a területen.
A Journal of the American Heart Association tudományos folyóiratban megjelent tanulmányukból kiderül: az avokádó igazán csodaszer a magas koleszterinszintre, a mindennapi fogyasztása csökkenti azt, ráadásul annyi vitamin és ásványi anyag van benne, hogy valószínűleg vannak további pozitív egészségügyi hatásai is.
A cikk folytatódik, lapozz!