Életmód / Egészség

Talpon keresztül ki lehet masszírozni a betegséget? A talpreflexológia pozitív hatásai

Bizonyított, hogy a talpon levő idegvégződések masszírozása jótékonyan hat közérzetünkre, egészségügyi állapotunkra. Természetesen nem helyettesít semmilyen orvosilag előírt kezelést, gyógyszert, de alternatív terápiaként mindenképpen megér egy próbát. Lássuk, miként működik a talpreflexológia és milyen betegségekben nyújt segítséget!

A talpreflexológia különbözik a hagyományos talpmasszázstól, hiszen sokkal lokalizáltabb, meghatározott pontokra fejti ki a hatását, elmélete szerint az adott szervre, testrészre kíván hatást gyakorolni. A reflexológiában minden szervnek megvan a pontos helye és gyógyítási módja, ennek kifejtése egészen biztosan egy külön írást kívánna, ám most kísérletet teszünk arra, hogy megmutassuk, miért is igazán jó választás a talpreflexológia és azt is megmutatjuk, hogyan épül fel egy kezelés.

Helyreállítja a keringést

Amennyiben ülő munkát végzel, hamar tapasztalhatod, hogy valami nincs rendben a keringéseddel. Ilyenkor számodra igazi felüdülés lehet a reflexológia, hiszen a lábad átmasszírozásával garantáltan felfrissülsz és beindul a vér áramlása a testedben.

Ez mindenképpen javallt lehet, hiszen a folyamatos ülőmunka hatására újra és újra görcsbe rándulhatnak az izmaid, a rendszeres reflexológiás kezelés azonban erre végleges megoldást jelenthet.

Magas vérnyomás és a menstruációs zavarok kezelése

A helyesen végzett talpmasszázs bizonyítottan csökkenti a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát. Sőt, egy reflexológiás kezelés kedélyjavító és nyugtató hatással is lehet, ami szintén segíthet elkerülni, hogy a vérnyomásod hosszútávon az egekbe szökjön.

Segítség a menstruációs rendelleneségek kezelésében is – nem ritka, hogya meddőnek hitt nők a reflexológiás kezelések hatására természetes úton esnek teherbe.

Enyhíti a fejfájást, a migrén tüneteit

A talpreflexológia a fejfájáson és a migrénes panaszokon is hatékonyan képes segíteni, illetve egyéb más betegségekre is jó hatással lehet. Érdekesség, hogy a kezelést követően általában erős szomjúság és fejfájás alakulhat ki, éppen ezért fontos, hogy ilyenkor fokozottan ügyelj a megfelelő folyadékbevitelre. Bár a kezelés után a fejfájás tünetei erősödhetnek, ám ez nagyon hamar szinte villámcsapásszerűen elmúlik.

Talpon keresztül ki lehet masszírozni a betegséget? A talpreflexológia pozitív hatásai

Mit történik a kezelésen?

Egy tipikus reflexológiás kezelés 45-50 percig tart, a kezelést pedig megelőzi egy konzultáció, ahol számot adhatsz az aktuális egészségügyi állapotodról és életviteledről. Ezután a terapeuta megkér arra, hogy vedd le a cipőd és a zoknid, majd pedig helyezkedj el kényelmesen egy széken. Ezután a reflexológus felméri, hogy mely területek mutatnak érzékenységet, majd módszeresen nyomást kezd gyakorolni ezekre a reflex zónákra, a lábujjaktól egészen a sarokig haladva.

Vigyázz, nem mindenkinek ajánlott!

Ha babát vársz, mindenképpen kérd ki az orvosod tanácsát és amennyiben úgy véli, nem okozhat bajt a masszázs, akkor bátran vedd igénybe. Nagyon fontos, hogy pontosan tárd fel az egészségi állapotodat a kezelés előtt, ha pedig sérülésed vagy egyéb érbetegséged van, azt se titkold a terapeutád elől, hiszen egy-egy rossz mozdulat súlyos következményeket vonhat maga után.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW