Szuperegészséges vegán pizzarecept, amit gluténérzékenyként is kipróbálhatsz

Szuperegészséges vegán pizzarecept, amit gluténérzékenyként is kipróbálhatsz

Címlap / Életmód / Receptek / Szuperegészséges vegán pizzarecept, amit gluténérzékenyként is kipróbálhatsz / 2. oldal

Ha szeretnél maximálisan bűntudat nélkül pizzát enni, akkor a francia színésznő, Sofiia Manousha alacsony kalóriatartalmú, tápanyagokban, rostokban és antioxidánsokban gazdag pizza receptjét neked találták k. Vegán életmódot folytatsz vagy gluténérzékeny vagy? Ezt a pizzát akkor is bátran elkészítheted.

Melegítsd elő a sütőt 180 ° C-ra. Vágd a pirospaprikákat vékony csíkokra, majd helyezd őket egy serpenyőbe. Adj hozzá egy nagy teáskanál kókuszolajat és egy csipet Himalája sót. Óvatosan pirítsd addig, amíg a paprika pirulni nem kezd.

Ha megpirult, tedd félre egy kis részét a feltéthez, a maradék pedig mehet a turmixgépbe. Add hozzá a tahinit, az almaecetet, a paprikaport, a Cayenne-i borsot és turmixold addig, amíg krémes és folyós állagú nem lesz. Hagyd kihűlni, amíg elkészíted a tésztát.

Egy nagy tálban keverd össze a quinoa, a csicseriborsó és a nyílgyökér lisztet. Öntsd bele a vizet, majd add hozzá a Provence-i gyógynövénykeveréket, az olívaolajat és egy csipet Himalája sót. Gyúrd golyóvá a tésztát, és pihentesd tíz percig. Vegyél elő egy gyúródeszkát, szórj rá hajdina lisztet, és nyújtsd ki rajta a tésztát. Emeld át óvatosan egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és tedd 20-25 percre az előmelegített sütőbe.

Vedd ki a pizzatésztát, kend meg paprikamártással, tedd rá a zöldségeket, majd mehet vissza a sütőbe 10-15 percre attól függően, hogy mennyire ropogós tésztát és zöldségeket szeretnél. Ha elkészült, locsold meg egy kis olívaolajjal, és máris elkészült. Jó étvágyat!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»