A szőlőszemek olyanok, mintha ehető fényvédők lennének

A szőlőszemek olyanok, mintha ehető fényvédők lennének

Címlap / Életmód / Egészség / A szőlőszemek olyanok, mintha ehető fényvédők lennének / 2. oldal

A szőlő nemcsak azért csodálatos gyümölcs, mert ebből készül a bor – számos módon segíti a test egészséges működését. Egy friss kutatás szerint a bőrt is megvédi a káros ultraibolya sugárzástól.

A bőrrák tünetei:

  • megváltozik a színe
  • megváltozik a felszíne
  • az anyajegy alakja aszimmetrikus lesz
  • terjedni, nőnikezd az anyajegy
  • felmaródik, kisebesedik az anyajegy
  • vérezni kezd.

A bőrrák felismerése otthoni körülmények között idejében szinte lehetetlen ezért szükséges a megfelelő eszközökkel történő bőrgyógyász által végzett bőrrákszűrés.

A kutatók kijelentették, hogy tudományos szempontból is lényeges javulást mértek a szőlőfogyasztás hatására a bőr minőségében és UV-ellenállásában, ráadásul olyan molekuláris útvonalakat is sikerült azonosítaniuk, amelyek később akár új gyógyszerek kifejlesztésében is segíthetnek. A Journal of the American Academy of Dermatology tudományos folyóiratban megjelent tanulmány hatására azt is mondták, hogy a szőlőszemek olyanok, mint az ehető fényvédő, és lényegesen csökkenthetik a bőrrák kialakulásának kockázatát.

Forrás

VIDEO Van egy sminktrükk, amitől nagyobb és igézőbb lesz a szemed

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»