A szőlő nemcsak azért csodálatos gyümölcs, mert ebből készül a bor – számos módon segíti a test egészséges működését. Egy friss kutatás szerint a bőrt is megvédi a káros ultraibolya sugárzástól.
A bőrrák tünetei:
- megváltozik a színe
- megváltozik a felszíne
- az anyajegy alakja aszimmetrikus lesz
- terjedni, nőnikezd az anyajegy
- felmaródik, kisebesedik az anyajegy
- vérezni kezd.
A bőrrák felismerése otthoni körülmények között idejében szinte lehetetlen ezért szükséges a megfelelő eszközökkel történő bőrgyógyász által végzett bőrrákszűrés.
A kutatók kijelentették, hogy tudományos szempontból is lényeges javulást mértek a szőlőfogyasztás hatására a bőr minőségében és UV-ellenállásában, ráadásul olyan molekuláris útvonalakat is sikerült azonosítaniuk, amelyek később akár új gyógyszerek kifejlesztésében is segíthetnek. A Journal of the American Academy of Dermatology tudományos folyóiratban megjelent tanulmány hatására azt is mondták, hogy a szőlőszemek olyanok, mint az ehető fényvédő, és lényegesen csökkenthetik a bőrrák kialakulásának kockázatát.