Életmód / Egészség / Lélek

Mit szoktál firkálni? Ezt árulja el rólad!

Biztos neked is feltűnt már, hogy a megbeszéléseken, az iskolai órákon, telefonálás közben vagy csak unalmadban össze-vissza firkálgatsz a jegyzetfüzetedben. Ezt mindenki csinálja, ráadásul ilyenkor a tudatalattink mozgatja a tollat, így a legtöbbször nem is tudjuk, mit miért rajzolunk. Ezeknek a firkáknak azonban jelentősége van – nézd meg, hogy a tiéd mit jelent!

Emberek

Ha általában embereket rajzolgatsz a füzeted szélére, az azt jelenti, hogy kicsit bizonytalan vagy és szeretnél megszabadulni néhány súlytól, ami a válladat nyomja.

Ha csak szimpla pálcikaembereket rajzolgatsz, az jelenthet egyfajta érzelmi instabilitást, vagy azt, hogy egy kis magányra van szükséged.

Szemek

Ha mindig különböző szemeket rajzolgatsz az előtted lévő fecnikre, az a belső éned visszatükröződése a papíron.

A nagy szemek egy nyílt, társaságot kedvelő személyiséget takarnak, a bámuló vagy vizslató szemek viszont azt szimbolizálják, hogy úgy érzed, valaki figyel téged.

A bezárt szemek pedig azt jelenthetik, hogy nem szeretnél szembenézni az előtted álló feladatokkal vagy éppen saját magaddal.

Körök és karikák

Nem mindegy, hogy a köröket összefüggően – például egymásba rajzolva vagy keresztezve – vagy teljesen különállóan rajzolod.

Ha metszik egymást a körök, akkor valószínűleg egy kicsit nagyobb rendezettségre és egységre van szükség az életedben, ha pedig különálló köröket rajzolsz, akkor barátokra vagy egy kis plusz figyelemre van szükséged.

Állatok

Az, hogy milyen állatokat rajzolsz a füzetedbe, sokat elárul a személyiségedről, illetve az érzelmi állapotodról.

Ha például tigrist vagy farkast szoktál rajzolgatni, az valamilyen elfojtott haragról árulkodik, ha mókust vagy hörcsögöt firkálsz, akkor törődésre és védelemre vágysz, az oroszlán pedig felsőbbrendűségre utal.

 

Spirálok, körkörös és hullámos vonalak

Ha a legtöbb esetben össze-vissza vonalakat rajzolgatsz, akkor a környezetedben élő emberek problémái nem igazán zavarnak.

Benned viszont egy igazi érzelmi hullámvasút üzemel; a saját problémáid túlságosan is zavarnak és néha azt sem tudod, hogyan fogsz kikerülni ebből a spirálból.

Figyeld magad, próbáld meg lecsillapítani az érzelmeidet, és kerüld el a konfliktusokat!

Geometriai ábrák

Ha négyzeteket, kockákat, háromszögeket és egyéb geometrikus alakzatokat szoktál rajzolgatni, akkor a tudatalattid szerint egyértelmű céljaid vannak, amik mellől nehéz eltántorítani téged.

A véleményedet általában nem tartod meg saját magadnak, makacs és néha túlzottan öntudatos tudsz lenni.

Ha túlságosan aggódó vagy és az attitűdöd esetleg másokra rossz hatással van, akkor igyekezz erre a jövőben jobban odafigyelni!

Csillagok

Ha sokszor rajzolsz különböző formájú csillagokat a jegyzetfüzetedbe, az azt jelenti, hogy a figyelem középpontjába szeretnél kerülni.

Szereted, hogy ha sokan figyelnek rád és hallgatnak a véleményedre.

Az viszont nem mindegy, hogy hova rajzolod a csillagokat, hiszen ha általában a sarokba kerülnek, az a depresszió jele is lehet.

Virágok, felhők és napocska

Ha cuki virágokat, felhőket és napocskákat szoktál rajzolni a papírjaidra, az azt mutatja, hogy nagyjából elégedett vagy a környezeteddel és azzal, ahogyan a dolgok alakulnak körülötted. Általában pozitívan állsz hozzá mindenhez és izgalmas eseményekre vágysz a jövőben.

Persze ha mindig más firkáid vannak a füzetedben, akkor nem kell szentírásnak venned a leírtakat, de ha minden oldalon hasonló rajzokat találsz, akkor érdemes lehet elgondolkodnod a leírtakon! 🙂

Forrás: brightside.me

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást